CHP'li vekilden "Kumburgaz" telefonu

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekilden Kumburgaz  telefonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 17:23

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Kumburgaz sahilinde deniz bisikletiyle denize açılan ve 4 gündür haber alınamayan 5 gencin ailelerini ziyaret etti. Ailelerle yakından ilgilenen Çelebi, sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Çelebi, daha sonra ailelerin yanında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile telefonda görüştü. Çelebi, 5 arkadaşın kaybolduğu gün, İDO otobüsüyle yolculuk yapan ve denizde yardım isteyen birilerini gördüğünü iddia eden Recep Çelik adlı bir yolcunun konuyla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne sunduğu şikayet dilekçesini bakana aktardı.

"O GÜN YARDIM ÇIĞLIKLARINA KULAK VERİLSEYDİ..."
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamarda bulunan Çelebi şöyle konuştu: "Bizim elimize esas belge bugün geldi. Recep Çelik adlı vatandaşa, yurttaşlık görevini yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Aynı gün İDO vapuru ile seyahat eden görgü tanığı Recep Çelik, yaşadıklarını dilekçe ile bildirmiş. Kendisi, yardım isteyenleri çok net gördüğünü söylüyor ve o geminin kaptanına durumu aktarıyor. O gün o yardım çığlıklarına kulak verilseydi İDO'nun kaptanı yardım etseydi bugün burada ağıt yakan bir noktada olmayacaktık. Bugün belkide çocukların araması ile değil kurtarılmaları ile ilgili sevinç çığlıkları atılıyor olacaktı."

Haberin Devamı

İDO'NUN AÇIKLAMASINA DEĞİNDİ
Çelebi, basın mensuplarının İDO tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamayı hatırlatması üzerine de şu ifadeleri kullandı: "Onlar bildirdik diyorlar. Ancak olaydan sonra kamuoyuna açıkladıkları bir şey var mı? Konuyu bugün öğreniyoruz, dolaylı öğreniyoruz. Bu kadar bilgi kirliliği olabilir mi? Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, olayın kendilerine bildirildikten sonra sahil güvenlik yetkililerine aktardıklarını söylüyor. Peki sahil güvenlik o bildirimden sonra oraya gidip arama yaptı mı? Arama yapıldıysa sonuç ne oldu? İşte bunlarla ilgili an be an hiçbir bilgimiz yok."

ARAMA-KURTARMA EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Konuşmasında 'Resmi kurumlar tarafından kriz masası kurulmadığı için bilgi kirliliği var" diyen Çelebi, sivil toplum kuruluşlarına ait arama-kurtarma ekiplerine de teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!