‘Hayata el ver’

Güncelleme Tarihi:

‘Hayata el ver’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 01:14

Sağlık Bakanlığı, Ankara Üniversitesi, Türk Anesteziyoloji ve Reaminasyon Derneği ile Resüsitasyon Derneği’nin işbirliğinde, yılda 50 bin insanın ölmesini engellemek için örnek bir kampanya başlatılıyor.

Haberin Devamı

“Hayata el ver” adlı kampanya çerçevesinde ‘temel yaşam desteği’ ve ‘kalp masajı’ konusunda toplum bilinçlendirilecek. Ünlü sporcu ve sanatçıların katılacağı kampanya tüm Türkiye’de uygulanacak. Kampanya dizilerde de ele alınacak.
Türkiye’de yılda 200 bin kişinin hastane dışında gelişen ani kalp durması sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekilen kampanya bildirisinde, kalp krizinde ölümlerin genellikle ilk saatlerde ve ani kalp durması nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Bildiride, bu sayının dörtte birinin daha hastaneye ulaşamadan hayatını kaybettiği, ancak doğru kalp masajı yapılmasının öğrenilmesiyle her yıl kalp krizi geçiren 50 bin kişiyi hayata döndürmenin mümkün olduğu vurgulandı. Bildiride yer alan dikkat çekici başlıklar arasında, ilk yardım bilincinin yetersizliğine de değinildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!