Mücadeleciliği spordan

Haberin Devamı

HEPİMİZ, özellikle de yaşımız ilerleyince bir spor yapma derdine düşeriz. Daha doğrusu spor için zaman ayıramamaktan şikayet ederiz. Oysa, sporu yaşam biçimi haline getiren insanlara içten içe imrenir ve onlara karşı biraz da tatlı bir kıskançlık duyarız. Bugün Sıradışı’na konuk olan ve kentin ilk güvenlik şirketi unvanını taşıyarak 20’nci yılını kutlayan İzmir Güvenlik’in yönetim kurulu başkanı Batuhan Peynirci’nin yapmadığı spor yok desek abartmış olmayız. 15 yıllık profesyonel basketbol hayatı, yüzme, hentbol, futbol, badminton ve masa tenisi... Bugün sektörün duayen isimlerinden olan babası Bilgin Peynirci’den aldığı bayrağı daha yukarılara taşımak için çalışıyor. Bu konudaki gücünü ve enerjisini de geçmişte profesyonelce sürdürdüğü ve halen yapmaktan geri kalmadığı spordan aldığı kesin.

Haberin Devamı

Mücadeleciliği spordan

OTOMOBİL
Vapurla gidip geliyorum

* İlk arabam füme renk Toyota Corolla idi. Şimdi 2010 siyah Kia Sportage sahibiyim. Ancak şu an çok zorda kalmadıkça araba kullanmıyorum. Toplu taşıma araçlarından (çok sık da vapurdan) faydalanıyorum. Sakin ve kontrollü bir sürücüyüm. Trafik kurallarına mutlaka uyarım. Gençliğimde biraz hızlı kullandığım zamanlar oldu ama şu an yavaş gitmeye özen gösteriyorum. Bir araçtan beklentilerim konforlu ve güvenli olması. Dış görünüşünden çok, donanımı benim için önemli.

BESLENME
O üçünü ağzıma süremem

* Eşimin ve benim yoğun çalışma tempomuzdan dolayı hafta içi kahvaltıyı genelde işyerimde yaparım. Peynir, yumurta ve çay benim için çok önemli. Bu üçlü mutlaka olsun isterim. Öğlenleri çoğunlukla zeytinyağlıları tercih ederim. Akşamları ise et ve sebze ağırlıklı beslenirim. Biber, turşu ve mantar yiyemem, ağzıma dahi sürmem. Kebap ve mantıyı çok severim. Her ne kadar biber sevmesem de biber dolmasına bayılırım. Böyle de garip bir özelliğim var! Cumartesileri bizim mangal günümüz ve mangal işi de her zaman bendedir.

Haberin Devamı

Mücadeleciliği spordan

MEKAN
Yurt dışında aç kalmam

* İzmir’de et ve balık için Boğaziçi, 01 Adana, Balık Pişiricisi Veli Usta’yı tercih ederim. Dostlarımızla günün yorgunluğunu atmak için Polo Lounge, Sunset ve Endülüs’e gideriz. İzmir dışında, balıkta Foça’daki Eray’ı tek geçerim. İstanbul’da Develi’yi beğeniyorum. Kebaplarının yanı sıra manzarası ve konumu da çok güzel. Yurt dışında yeni tatlar denemeyi severim. Aç kalmam, mutlaka seveceğim bir şeyler bulurum. Hint ve Fransız mutfağına bayılırım. Mekanlarda en çok dikkat ettiğim şey hijyen, rahatlık ve servis kalitesi. Bence gittiğim mekan kendi evim gibi olmalı, o sıcaklığı bulabilmeliyim.

SPOR
15 yıl basketbol oynadım

Haberin Devamı

* Okuldan önce yüzmeye başladım, 2-3 yıl Ege Üniversitesi Yüzme Kulübü’ne devam ettim. İlkokulda okulun hentbol takımındaydım. Sonrasında 1997-98’de Göztepe Spor Kulübü’nde profesyonel olarak basketbol oynadım. Göztepe’den sonra 2 yıl Gelişim Koleji’nde forma giydim. Son olarak da Akhisar Belediye Spor’a transfer oldum. Akhisar’da 3 yıl kaldım. Bu süre içinde takımımızı 3. Lig’den 2. Lig’e çıkardık. Basketbol maceram 15 yıl sürdü. Şu an amatör olarak bir arkadaş grubuyla oynuyorum. Ortaokulda atletizmde İzmir’de okullar arası yarışmalarda üçüncülüğüm, badmintonda ise birinciliğim var. Sporun her dalına meraklıyım. Genelde yürüyor ve koşuyorum. Zaman zaman masa tenisi ve futbol oynadığım da oluyor. Geçmişe baktığımda, “Keşke tenis de oynasaydım” diyorum. Ailece Fenerbahçeliyiz.

Haberin Devamı

TATİL
Sakin ve huzurlu olmalı

* Kıştan çok yaz tatillerini seviyorum. Genelde planlı olmaz. Arkadaşlarımızla birlikte birkaç günlüğüne bir yerlere gideriz. Daha uzun tatiller yaptığımız da olur. Ancak iş temposundan dolayı çoğunlukla kısa süreli kaçamaklar söz konusu. Yurt içinde Selimiye, Akyaka, Çeşme ve Foça sık gittiğimiz yerler. Tatilde dostane ve sakin yerleri severim. Mayıs ve eylülde Sakız Adası’na da çok keyifli.

HOBİ
Usta balıkçı, tavlacıyım

* Balık tutmayı çok severim. Foça’da ufak bir teknem var. Babam, annem, eşim ve ben birlikte balığa çıkarız. İyi balıkçıyım. Bunun dışında film izlemeyi seviyorum. Bine yakın filmden oluşan geniş arşivim var. Ev dışında sinemada film izlemek benim için olmazsa olmaz. Sinemanın o atmosferini seviyorum. Eşim ve arkadaşlarımızla kıyasıya geçen tavla turnuvaları da düzenleriz. Aynı zamanda iyi bir tavla oyuncusu olduğumu da söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Mücadeleciliği spordan

KARİYER
Şu an işimin bir parçası

* Sırasıyla Karşıyaka Ankara İlkokulu’nda, İzmir Türk Koleji’nde okudum. Sonrasında Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun oldum. Yüksek öğrenimime başlamamla birlikte çoğunlukla yazları aile şirketimiz olan İzmir Güvenlik’te staj yaptım, tecrübe edindim. Üniversite bittikten sonra ise şirkette çalışmaya başladım. Bu arada şunu da eklemek istiyorum. Firmamız, İzmir’in ilk güvenlik şirketi. 7 yıldır sektörün içindeyim ve işleri artık ben devraldım. Çocukken sporcu veya işadamı olmak isterdim. Bununla birlikte elektroniğe çok meraklıydım. Profesyonel olarak uzun yıllar sporla uğraştım. Şu an güvenlik sektöründeyim. İnsan ve elektronik güvenlik uygulamaları yapıyoruz. Çocukluğumda meraklı olduğum elektronik sistemler de şu an yaptığım işin bir parçası.

TOPLANTI
Çok iyi bir dinleyiciyim

* Şirkette günlük ve haftalık toplantılarımız oluyor. İyi bir dinleyici olduğumu düşünüyorum. Yeni fikirlere açık, katılımcı bir yapım var. İş gereği babamla yeni fikirler üzerine tartışır, onun görüşlerini mutlaka alır, tecrübelerinden faydalanırım.

MODA
Kendimi eşime teslim ettim

* Modayı takip ederim ama renkli giyinmeyi pek sevmem. Hafta içi takım, casual tarzı hazır giyimi tercih ederim. Eşim giyim konusunda benden daha dikkatli. Zevklerimi bildiği için tercihleri ona bırakırım.

TEKNOLOJİ
Çok aktif kullanmıyorum

* Teknolojiyi yakından takip ederim. Yeni modeller çıktığında önce araştırma yaparım, faydası olacağını düşünürsem satın alırım. Facebook ve Twitter hesaplarım var ama aktif olarak kullanmıyorum.

BURÇLAR
Başak burcuyum, titizim

* Başak burcuyum. Özelliklerini taşıdığımı düşünüyorum. Rahatsız edici boyutta olmamakla birlikte titizim.

Mücadeleciliği spordan

SEVİMLİ DOSTLAR
Ailemizin bir parçası o

* ‘Arthur’ adında 2 yaşında bir King Charles köpeğimiz var. Ailemizin bir bireyi o! Onunla ilgilenmeyi, zaman geçirmeyi seviyorum. Apartmanda bakımı biraz zor ama çok sessiz. Şu ana kadar hiç şikayet almadık.

HAYAT FELSEFESİ
Her zaman pozitif olmaya çalışırım. Bu yönümü de iş hayatıma yansıtırım. Gerek özel, gerek iş hayatında zorlukların üstüne giderim. İyi bir dinleyiciyim, karşımdaki insanın düşüncelerine değer veririm. İlişkilerimde saygı ve sevgiye önem taşır, bunu karşımdakinden de beklerim. Hayatımın akışını değiştiren olay eşimle tanışmam. Onunla hayatım düzene girdi. Şu anki pozitif halimi ona borçluyum diyebilirim.

KİMDİR
Adı: Batuhan Peynirci
Doğum yeri ve yılı: İstanbul, 1986
Eğitimi: Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
İşi: İzmir Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı
Medeni durumu: Bir bankada portföy yönetmeni olarak görev yapan Berna Peynirci ile evli

Yazarın Tüm Yazıları