Etimesgut hipodromu

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut hipodromu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 01:09

Sincan Saraycık Köyü’ndeki başıboş atlar, şehir merkezine inerek apartmanların çevresinde dolaşıyor. Atlardan tedirgin olan vatandaşlar, Etimesgut’u hipodroma dönüştüren manzaradan rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Şehir merkezine 30 kilometre, Sincan’a ise 3 kilometre uzaklıkta bulunan Saraycık Köyü’nün atları, özellikle akşam saatlerinde yemlenmek için Etimesgut’a iniyor. Sokak aralarında sürü halinde dolaşan atlar, mahallelinin attığı çöpleri karıştırarak karnını doyurmaya çalışıyor. Şehrin orta yerinde karşılaşılan manzara, görenleri hayrete düşürüyor.
Etimesgut ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, mahallede her an atlarla karşılaşmanın mümkün olduğu dile getirerek, şunları söyledi:

ARABA ÇARPABİLİR

“Başıboş atlar, akşamları bir anda sürü halinde mahalleye iniyor. Şimdiye kadar kimseye zarar vermediler ancak küçük çocuklarımız dışarıda oynarken tedirgin oluyoruz. Etimesgut’u hipodroma dönüştüren bu manzara, Başkent’e yakışmıyor. Öte yandan, şehrin ortasında dolaşmak, atlar için de tehlike arz ediyor. Atlardan birine araba çarpması an meselesi. Başıboş atlara bir çözüm bulunması şart.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!