Karlıova’da lice protestosunda olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Karlıova’da lice protestosunda olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 14:00

BİNGÖL’ün Karlıova İlçesi’nde, Diyarbakır’ın Lice İlcesi’ndeki olaylar sırasında bir kişinin ölümünü protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte, yüzlerini kapatan gruplar kepenk kapatmayan işyerlerine taş ve havai fişeklerle saldırdı. Esnafın da karşılık vermesiyle çıkan olaylarda 3 kişi yaralanırken, bazı işyerlerinde hasar meydana geldi. Polis ve jandarma gaz bombası ile müdahale ederek saldırganları dağıttı.

Haberin Devamı

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde HDP ve DBP’liler, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin mahkeme kararıyla kaldırılması sırasında çıkan ve birkişinin öldüğü olayları protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş öncesi esnafa kepenk kapatma çağrısında bulunulurken, yaklaşık 200 kişi ilçe merkezinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında arka kısımda bulunan ve yüzleri kapalı bir grup, kepenk kapatma çağrısına uymayan ve işyerlerin sahipleri ile tartıştı. Tartışma ardından yüzleri kapalı kişiler işyerlerine taş ve havai fişeklerle saldırdı. Esnafın bu gruba karşılık vermesi üzerine arbede çıktı. Taş ve sapaların kullanıldığı olaylarda 3 kişi yaralandı, bazı işyerlerinde hasar meydana geldi. Polis, saldırganlara gaz bombası ile müdahale ederken, ilçe merkezi savaş alanına döndü, bir polis aracı göstericiler tarafından yakıldı.

Polisin olayları önlemede yetersiz kalması üzerine jandarma ekipleri de takviye olarak ilçe merkezinde görevlendirildi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği gruplar kaçarken, ilçeye Bingöl’den takviye polis ekipleri sevk edildi.

Karlıova’da çıkan olaylar öğlen saatlerine doğru yerini sakinliğe bırakırken, geniş güvenlik önlemleri alındı.

VARTO- KARLIOVA YOLU KAPATILDI

Öte yandan Muş’un Varto ile Bingöl’ün Karlıova İlçesi arasındaki karayolu Varto’ya bağlı Leylek Köyü yakınlarında da bir grup PKK’lı tarafından kesildi. Karayolunun dün akşamdan bu yana kapalı olduğu, yolun iki tarafında çok sayıda araçta bulunanların bekleyişlerini sürdürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!