İşte CHP Kurultayı'nın yapılacağı salon

Güncelleme Tarihi:

İşte CHP Kurultayının yapılacağı salon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 13:15

Başkent Ankara, iktidar ve ana muhalefet partilerinin yapacağı olağanüstü kongreye hazırlanıyor. 27 Ağustos'ta yapılacak Ak Parti Kongresinde 1490, 5-6 Eylül'de yapılacak CHP kongresinde ise 1180 delege oy kullanacak. 81 ilden gelecek delegeler ile delege olmayan partililer için çok sayıda otelde yer ayrılırken, bu tarihlerde Ankara'da işi olanlara 'yer bulamama' uyarısı yapılıyor.

Haberin Devamı

İşte CHP Kurultayının yapılacağı salon
CHP Basın, Tanıtım ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım, olağanüstü kongreyi diğer büyük salonlarda yer bulamadıkları için Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezinde yaptıklarını belirtti. Kongre hazırlıkları hakkında bilgi veren Yıldırım, şehir dışından gelecek delegeler için çok sayıda otelde yer ayrıldığını belirtti. Kongre salonuna asılacak pankartlar ile sloganlar konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yıldırım, siyasi partiler ve büyükelçiliklere de davetiye gönderileceğini açıkladı. Ancak olağanüstü bir kongre olduğu için davetli sayısının sınırlı olacağını vurguladı.

İşte CHP Kurultayının yapılacağı salon


CHP KURULTAYINI KONGRE MERKEZİNDE YAPIYOR; 11 BİN KİŞİLİK ALAN

ATO Kongre Merkezinin Ankara'nın en büyük salonlarından biri olduğuna dikkat çeken Yıldırım, salonda 3 bin 107 kişilik koltuk bulunduğunu, fuaye alanının ise 8 bin kişi kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Koltuklu salonda delegeler, parti yöneticileri, il başkanları ile basın mensuplarının ve davetlilerin olacağını anlattı. Diğer partililerin kongreyi rahatlıkla izleyebilmeleri için de fuayeye dev ekranlar kurulacağını belirtti.

İşte CHP Kurultayının yapılacağı salon


BİR SALON KONUŞMA İÇİN, İKİNCİSİ OYLAMA İÇİN

Haberin Devamı

Yıldırım, oylamanın ise kongre salonunun yanındaki bir başka salonda yapılacağı bilgisini verdi. Fuayeye kurulacak standlarda partililere kitap ve broşürler dağıtılacağını söyledi. Yıldırım, bu kongre ile CHP'nin kendi içindeki tartışmaların son bulacağını ve birlik içinde önümüzdeki dönemde yapılacak genel seçimlere hazırlanılacağını vurguladı.

HEM GENEL BAŞKAN HEM PM SEÇİMİ YAPILACAK

CHP 18.Olağanüstü Kongresi'nde genel başkan seçimi 5 Eylül'de yapılacak. Şimdilik Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin yarışacağı genel başkanlık seçiminin ardından parti meclisi seçimlerine geçilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!