Gazze'de üçü çocuk, sekiz sivil daha öldü

Güncelleme Tarihi:

Gazzede üçü çocuk, sekiz sivil daha öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 01:18

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusuna düzenlediği saldırıda, üçü çocuk, dört Filistinli yaşamını yitirdi. Gazze'nin kuzeyindeki bir cenazeye katılan dört kişi de yine İsrail saldırısına hedef olarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin doğusuna düzenlediği bombardımanda, Rifi ailesinin evinin hedef alındığını belirtti.

Gazzede üçü çocuk, sekiz sivil daha öldü

Hayatını kaybeden çocuklardan birinin babası hastanede sinir krizi geçirdi.

Gazzede üçü çocuk, sekiz sivil daha öldü

Saldırıda, aile fertlerinden Ömer Nasr (7), Abdullah Tarık (8) ve Muhammed Ziyad (11) ile Nasr er-Rifi'nin (35) hayatını kaybettiğini aktaran Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana ölenlerin sayısının 2 bin 65'e yükseldiğini, 10 bin 254 kişinin yaralandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Gazzede üçü çocuk, sekiz sivil daha öldü

Gazzede üçü çocuk, sekiz sivil daha öldü

Ölen Filistinli çocuklardan birinin dedesi

CENAZEYE KATILAN DÖRT KİŞİ ÖLDÜ
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el Kudra, Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Radvan'daki bir mezarlığın vurulduğu saldırıda hayatını kaybeden Muhammed ve Rami Ebu Nehal, Heysem Tafış ile Abd Şuveyh isimli kişilerin naaşlarının Şifa Hastanesi'ne getirildiğini söyledi.

Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin 69 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu önceki gün yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.

HAMAS: ÜÇ LİDERİMİZ ÖLDÜRÜLDÜ

İKİ İSRAİLLİ YARALANDI
Öte yandan Gazze'den İsrail'in çeşitli bölgelerine atılan roketler nedeniyle, biri ağır iki İsrail vatandaşının yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

İsrail ordusunun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Gazze'den İsrail'in güneyindeki "Nir Oz" bölgesine roket atıldığı ve olayda bir İsrailli'nin ağır yaralandığı belirtildi.

Yaralının çevredeki hastanede tedavi altına alındığı aktarılan açıklamada ayrıca atılan roketlerden birinin Eşkol bölgesine boş bir eve isabet etmesi sonucu yakınlarındaki bir kişinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan geçici ateşkesin Salı günü bozulmasından bu yana Gazze'den İsrail'in çeşitli bölgelerine 231 roket atıldığı duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!