Oğlum gururum

Güncelleme Tarihi:

Oğlum gururum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 02:07

Van’ın Saray ilçesinin İran sınırında göreve giderken PKK pususunda şehit düşen Piyade Teğmen Emre As’ın (23) acı haberini, Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan ailesine dün sabah evlerine gelen askeri görevliler verdi.

Haberin Devamı

Alikadı Mahallesi’nde yaşayan Melahat ve Ömer As çiftinin 3 oğlundan en küçüğü olan Teğmen As’ın şehit olduğu haberini alan ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Olayı öğrenen yakınları da taziye için As ailesinin evine koştu. Zile Kaymakamı Nuri Özder ve Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de acılı aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi. Bu arada şehit ailesinin yaşadığı mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Teğmen As’ın cenazesi, dün Van’da yapılan törenden sonra Zile’ye getirildi ve bugün düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

BABA: VATAN SAĞ OLSUN

Oğlunun görev yaptığı yere 20 gün önce gittiğini söyleyen emekli belediye işçisi Ömer As, “Ne söyleyeyim, vatan sağ olsun. İlk görev yeriydi, 20 gün önce gitti zaten. Takdiri ilahi, ömrü o kadarmış” dedi. Bekâr olan oğlunun fotoğrafına sarılan anne Melahat As ise “Oğlum, gururumdun” diyerek gözyaşı döktü. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

TEK ÇOCUĞU YETİM KALDI

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde önceki gün çıkan olaylara müdahaleden döndükten sonra doldur boşalt yaparken silahın ateş alması sonucu şehit olduğu belirtilen Uzman Çavuş Uğur İnal’ın (27) memleketi Mersin’in Tarsus ilçesindeki baba ocağına da ateş düştü. İnal’ın şehit olduğunu duyan yakınları, ailesinin oturduğu eve akın etti. Evli ve 1 çocuk babası İnal’ın, görev yaptığı Mardin’den operasyon için Diyarbakır’a gitmeden önce Tarsus’a gönderdiği eşi Merve İnal ise acı haber üzerine tekrar Diyarbakır’a gitti. Yıllar önce babasını kaybeden ve 7 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yapan İnal’ın cenazesi bugün törenle toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!