Urla tatilinde MYK mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Urla tatilinde MYK mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 02:07

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yorgunluğunu atmak için Urla Zeytineli’ndeki Hacılar Koyu’nda tatil yapan Tayyip Erdoğan, bir yandan da bugün başbakanın adının kesinleşeceği AK Parti MYK’sı için hazırlık yaptı. Bazı kurmaylarıyla bir araya gelen Erdoğan’ın, kabineye girmesi muhtemel isimler üzerinde durduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zafere ulaşan Tayyip Erdoğan, dinlenmek için Urla’yı seçti. Seçim yorgunluğunu ve stresini Zeytineli Hacılar Koyu’nda atan Erdoğan’ın MYK öncesi de dinlenerek enerji depoladığı, bir yandan da görüşmeler yaparak Bakanlar Kurulu ile ilgili son rötuşları yaptığı öğrenildi. Erdoğan’ın tatilini dün tamamladığı belirtildi. Yoğun seçim maratonunun ardından ailesiyle birlikte cennet koya giden Erdoğan’ın dışarıdan gelen kimseyle görüşmediği öğrenildi. Erdoğan’ın yanında Binali Yıldırım, Latif Topbaş ve Hamdi Boyacı’nın olduğu belirtildi. İl Başkanları toplantısının ardından İzmir’e geçen Erdoğan Ailesi’nin 3 gündür temiz havası, yeşili ve mavi deniziyle cenneti andıran koyda dinlendiğini ve son rötuşları yaptığını partililer de doğruladı.

Haberin Devamı

Urla tatilinde MYK mesaisi

Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana yaklaşık 30 yıldır, zaman zaman tatillerini bu koyda geçiriyor. Erdoğan, geçen yıl vefat eden eski dostu Kadir Boyacı ve kardeşlerinin de evinin bulunduğu koya 2010’da ve 2013 temmuzunda da gelmiş; bu tatil de basına yansımıştı. Yoldan görülmeyen ve iki tarafı da dağlarla çevrili koyda denize girip dinlenen Erdoğan’ın tatili sırasında Zeytineli köyündeki vatandaşlarla sohbet ettiği, ormana giren keçiler yüzünden ceza yazılan köylülerin şikâyeti üzerine Orman Bakanlığı’nı arayarak konuyla ilgilenmelerini istediği öğrenilmiş ve o dönem yansıyan haberlerde Erdoğan’ın cezaevinden çıktıktan sonra da aynı koya gelerek dinlendiği konuşulmuştu.

Başbakanlık MYK’sı bugün

12. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerine gelecek isim, AK Parti’nin bugün yapılacak MYK toplantısında netleşecek. Erdoğan başkanlığında son kez toplanacak MYK’da, Cumhurbaşkanı Gül’ün önceki akşam verdiği veda resepsiyonunda işaret ettiği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan ve başbakanlığının netleşmesi bekleniyor. AK Parti’nin Erdoğan sonrası liderliğini üstlenecek ismin belirleneceği bu toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreteri’nin yanı sıra grup başkanvekilleri, kadın ve gençlik kolları başkanları katılacak. Toplantıda, kurul üyesi olmamasına karşın, hükümet ile Meclis grubu arasındaki ilişkilerden sorumlu olması nedeniyle Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bulunacak. Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın da toplantıya katılması bekleniyor. Akdoğan’ın adının yeni kabinede Atalay’ın yerine geçmesi, toplantıyı ilginç hale getirecek. Kulislerde, Akdoğan’ın kabinede yer alması halinde Atalay’ın görevinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yürüttüğü hükümet sözcülüğünü de üstleneceği konuşuluyor. Erdoğan’ın, çoğunluğu 3 dönem kapsamındaki partinin eski isimlerinden oluşan Abdullah Gül ekibiyle sıkıntı yaşanmaması için bir “denge” kabinesini tercih etmesi halinde Arınç ile birlikte Akdoğan’ın kabine dışı kalabileceği de öne sürülüyor. (ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!