Hesap gününü dört gözle bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Hesap gününü dört gözle bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 02:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, veda resepsiyonundaki açıklamaları için, “Bu sözleriyle Sayın Gül, kendisine bu saygısızlığı yapanlarla hesaplaşacağı günü dört gözle beklediğini bir şekilde ortaya koymuştur. Kardeşlik mardeşlik, böyle bir hukukun yakın dönemde de olmayacağını kanıtlamıştır” dedi.

Haberin Devamı

MYK toplantısı sırasında CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Koç, özetle şunları söyledi:

GEMİLERİ SEYRETMEZ

“Sayın Gül’ün, İstanbul’a yerleşip boğazdan geçen gemileri seyredeceğine inanmıyorum. Kurduğu partinin elinden kayıp gittiğini gören Sayın Gül, parti içi muhalefete soyunarak kendi elleriyle partiye kazandırdığı Davutoğlu’na rakip olacak ya da yeni dönemde yeni bir partinin arayışı içinde olacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur. Kıdemlilerle, yeni yetmelerin bir iç siyasi mücadelesine AKP’de tanık olacağız.

SİLAHLAR ÇEKİLMİŞTİR

AKP içinde parti içi savaş kapıya dayanmıştır. Silahlar çekilmiştir, saflar netleşmiştir. Sayın Gül, oyun dışı bırakılmış, İstanbul’a hicreti zorunlu kılınmıştır. Sayın Gül başka bir deyişle kendi elleriyle partiye kazandırdığı Davutoğlu Ahmet’in stratejik derinliğinin dehlizine atılmış durumdadır. Bu durumu içine sindiremediği açık. İlk manevrasını dün (önceki gün) yapıyor. Sitemkâr bir ifadeyle yeni Başbakan’ı deşifre ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!