O ölüm intihar çıktı

Güncelleme Tarihi:

O ölüm intihar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 02:07

Uzun yıllar İsviçre havayolu Swissair’de çalışan Leyla Renee Voskay (71), 20 yıl önce eşi Hasan Nesimi Voskay’ı kaybetti. Parkinson hastasıydı.

Haberin Devamı

9 yıl önce mal varlığını bağışladığı Darüşşafaka Yakacık Rezidans’a yerleşti. 20 Şubat’ta İsviçre Konsolosluğu’na giderek pasaportunun süresini uzattı. Ertesi gün Voskay’ın odasından çıkmaması üzerine kilitli olan kapısı açıldı.

ODAYA KİMSE GİRMEMİŞ

Voskay’ın başına 2 poşet geçirilmiş ve boynundan koli bandıyla hava alması imkansız hale getirecek şekilde bağlanmıştı. Voskay’ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Hemen polis çağırıldı, parmak izi alındı. Ölüm saati 11.00 olarak kayda geçirildi. Poşet ve koli bandı kriminal laboratuvarına gönderilirken, ceset Adli Tıp’a gitti. Olayın ardından Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlatırken, yakınları ve huzurevi görevlilerinin ifadeleri alındı. Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yiğit tarafından yürütülen soruşturma sonucu, Voskay’ın, odasına başka bir kişinin girdiğinin tespit edilemediği, odasının yerden yüksek olması nedeniyle dışarıdan da odasına girilme ihtimalinin olmadığı, kapının arkadan kitlenmiş olduğu, odasında herhangi bir dağınıklığın olmadığı ve değerli eşyalarının odasında olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

DELİLLER YETERSİZ

Adli Tıp’ın kararında da vücudunda herhangi bir uyuşturucu veya alkol olmadığı, havasız kalma ile öldüğü belirtildi. Savcılık, delillerle, Voskay’ın başka birisi tarafından öldürüldüğüne dair yeterli delil elde edilemediği ve intihar ettiği kanaatine varıldığını belirtilerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!