Hürriyet’ten borsa yeniliği

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’ten borsa yeniliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:20

Borsa İstanbul’un (BİST) önümüzdeki dönemde bölgesel bir güce dönüşmesi bekleniyor. Türk sermaye piyasalarının gelişmesi, yatırım aracı sayısının artması ve teknolojiye yapılan yatırımlarla BİST de hızla bu hedefe koşuyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Amerikan Borsası NASDAQ ile önemli bir işbirliğine imza atan BİST’e son dönemde küçük yatırımcının ilgisi de yeniden artmaya başladı. Geçmiş yıllarda borsanın bir yatırımdan çok ‘oyun oynanan’ bir yer olarak görülmesi ve tamamen manipülatif yorumlarla hisse senedi tercihlerinde bulunulması çok kişinin zarara uğramasına neden oldu.

Borsada yatırım yapmanın birinci kuralı doğru hisseyi seçmekten geçiyor. Hürriyet özellikle küçük yatırımcının doğru hisse senedini seçmesine yardımcı olabilmek için bugün itibariyle yeni veriler yayınlamaya başlıyor. Günün en çok kazandıranı-kaybettireni, dipteki ve zirvedeki hisseler, işlem miktarı ve hacmindeki yükselişle dikkat çeken hisseler, fiyat-kazanç oranı ucuz olanlar, piyasa-defter değeri ucuz hisseler analistlerin de hisse önerilerinde önemli kaynak teşkil ediyor. Ayrıca özellikle teknik analizcilerin önemli göstergeler arasında gösterdiği CCI, Relatif Güç Endeksi (RSI), Momentum (MOM), Stochastics Osilatörü (STO) verilerinin özellikle alış ve satış düşünen yatırımcılara ciddi ipuçları vereceğini düşünüyoruz. Ancak unutulmaması gereken önemli bir nokta var. Hürriyet’in yayınladığı bu veriler herhangi bir tavsiye özelliği taşımıyor. Borsada yatırım yapmak için bu konuda aracılık hizmeti veren kurumlardan, profesyonel hizmet almak şart. Hürriyet’in bilgi amaçlı yayınladığı bu verilerin ışığında hisse tercihinde bulunup profesyonellere danışarak yatırım yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!