Uluslararası yatırımlar ilk yarıda yüzde 28 arttı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası yatırımlar ilk yarıda yüzde 28 arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:20

TÜRKİYE’nin uluslararası doğrudan yatırımlar yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 arttı ve 6 milyar 763 milyon dolar oldu.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırımcılar için güvenli bir liman ve cazip bir ülke olmaya devam ettiğini belirterek, yılın ilk yarısında gerçekleşen 6 milyar 763 milyon dolar tutarındaki uluslararası doğrudan yatırım miktarının bunun en güzel kanıtı olduğunu ifade etti. Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye yılbaşından bu yana yapılan tüm spekülasyonlara rağmen güvenli bir şekilde rotasında ilerlediğini kaydetti.

YÜZDE 68.1’İ AB’DEN

Zeybekci, yılın ilk yarısında gerçekleşen uluslararası sermaye girişlerinin yüzde 68,1’inin Avrupa Birliği (3.6 milyar dolar), yüzde 14.1’inin (741 milyon dolar) Asya ülkeleri kaynaklı olduğunu belirtti. AB ülkeleri arasında ilk üç sırayı 1.7 milyar dolarla Hollanda, 793 milyon dolarla İngiltere ve 432 milyon dolarla İtalya aldığını belirten Zeybekci “Asya ülkeleri arasında ise Azerbaycan 171 milyon dolar ile ilk sırada yer alırken, Japonya 153 milyon dolar ile ikinci, Suudi Arabistan 111 milyon dolar ile üçüncü sırada yer almaktadır” dedi. Zeybekci sektörel bazda incelendiğinde hizmet sektörünün 2 milyar 314 milyon dolar ile ilk sırada yer aldığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!