Malatya'da 4 çocuk boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Malatyada 4 çocuk boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 02:07

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Karakaya Baraj Gölü'ne serinlemek için giren 5 çocuktan 4'ü bir süre sonra suda kayboldu.

Haberin Devamı

Su altı arama kurtarma ekipleri tarafından bulunan ve sudan çıkarılan çocukların boğularak öldükleri belirlenirken, cenazeleri otopsiye gönderildi.

Haberin Devamı

Toygar Mahallesi yakınlarında bulunan Karakaya Baraj Gölü'ne yaşları 12-13 arasında değişen 7 çocuk gitti. Bir süre sonra çocuklardan 5’i serinlemek amacıyla suya girdi. Suda boğulma tehlikesi geçiren 5 çocuktan birini suya girmeyen iki arkadaşı kurtarırken Miraç Ağrıdağı, Metin Bor, Abdullah Karadağ ve Cumali Karadağ ise suda kayboldu. Diğer çocukların olayı güvenlik güçlerine haber verdi. İhbar üzerine gelen jandarma çevrede güvenliğini sağlarken, su altı arama kurtarma ekipleri ile Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri suda kaybolan çocukları bulmak için arama başlattı.

Bir süre sonra baraj gölünde kaybolan 4 çocuğun cansız bedeni AFAD ve sualtı arama kurtarma ekiplerince bulunup, sudan çıkarıldı. Olay yerinde bekletilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde çocukların boğularak öldükleri belirlendi. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 4 çocuğun cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Haberin Devamı

Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut’un da olay yerinde inceleme yaptı. Boğulan çocukların Battalgazi ilçesine bağlı Dolamantepe Mahallesi’nde yaşadıkları öğrenildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
Öte yandan baraj gölüne arama kurtarma çalışmalarına katılmak için giden Malatya Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı sualtı arama kurtarma ekibini taşıyan araç ise kaza yaptı. Üç itfaiye personeli yaralandığı kazayı şans eseri ucuz atlatan diğer 3 personel ise başka araçla baraj gölüne giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!