"Oğlum ihmalden öldü"

Güncelleme Tarihi:

Oğlum ihmalden öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:15

BASMANE’de ailesiyle yaşayan ve 3 hafta önce askerden dönen Ahmet Önkol (21), geçen 10 Ağustos’ta iddiaya göre tren garında baygın bulununca ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Polislerin haber verdiği, beyaz eşya satıcısı baba Nezir Önkol, hemen hastaneye gittiğini, ancak oğlunun ölüme terk edildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Daha önce de evlat acısı yaşadığını, kızı Emine'yi henüz 10 yaşında beynindeki rahatsızlık yüzünden 2005’te toprağa verdiğini dile getiren acılı baba şunları söyledi:

Duran kalbi çalıştı
"Doktorlar, belirtilere göre oğlumun uyuşturucu kullandığını, boynundan aşağının felç gibi olduğunu ve 48 saat sonra kendine geleceğini söyledi. Hastanede bir gün gözetim altında tutuldu ve bize teslim edildi. Evde durumu değişmeyince, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm, orada da benzer şeyler söylenip birkaç saat sonra bize teslim edildi. Bir gün sonra, fenalaştı. Gelen sağlık görevlileri, duran kalbini yeniden çalıştırıp Tepecik Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede de kalbi bir kez durmuş ve tekrar çalıştırmışlar, sonra da yoğun bakıma almışlar."

Haberin Devamı

Uyuşturucu çıkmadı
Yoğun bakımda oğlunun kolunun da kırık olduğunun anlaşılıp sargıya alındığını belirten Nezir Önkol, "Uyuşturucu için idrar tahlili istedim. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde incelendi ve vücudunda uyuşturucuya rastlanmadığı raporu verildi. Oğlumun bazı iç organlarının iflas ettiği söylendi ve salı günü öğlen hayatını kaybetti" diye konuştu.

İnceleme başladı
Hastanede oğluyla gerektiği gibi ilgilenilmediğini öne süren Önkol, "Evladım bonzai kullansa bile ölüme terk edilmemeliydi, zaten tahlilde de uyuşturucu bulunmadı. Oğlumun ölümünden sorumlu olanlardan şikayetçi olacağım. Her hastaneye düşen gence 'bonzai ya da uyuşturucu kullandı' gibi kesin bir yargıda bulunup o gençle ilgilenilmezse o çocukların hepsi ölüp gider" diye konuştu.
Bu arada, konuyla ilgili Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin de bir inceleme başlattığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!