Artık kadına duygusal şiddet uygulamanın cezası da hapis olacak

Güncelleme Tarihi:

Artık kadına duygusal şiddet uygulamanın cezası da hapis olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 16:39

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, eşine ya da partnerine duygusal şiddet uygulayan bir erkeğin de hapse atılmasını mümkün kılacak yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Yeni yasa kapsamında eşlerine para vermeyen, psikolojik işkence yapan, aşağılayan, tehdit eden, aileleri ve arkadaşları ile görüşmelerini engelleyen ya da genel olarak zorbaca davranan erkeklerin hapis cezası ile karşı karşıya kalacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’nın konu ile ilgili yayınladığı 15 sayfalık dökümanda bir kişinin duygusal şiddet suçlaması ile yargılanabilmesi için “Bu suçu sürekli olarak işlediğinin, alışkanlık haline getirdiğinin tespit edilmesi gerektiğini” ancak henüz verilecek cezaların detaylarına karar verilmediğini belirtti.

Bakan May konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında “Aile içi şiddet dayaktan ibaret değil. Tüm toplumlarda en yakınlarındaki insanlardan korkarak yaşayan kişiler var. Bu korkunç suçların çoğu zaman kapalı kapılar ardında gerçekleştiğini bilmek beni dehşete düşürüyor. Biz aile içi şiddeti açığa çıkartmayı ve herkese partnerlerini ve ailelerini korku içinde yaşatmaya hiç bir hakları olmadığını göstermeyi istiyoruz” dedi.

ERKEKLER DE YARARLANABİLECEK

Bakan yeni yasanın esas amacının kadınları erkeklerden korumak olduğunu belirttiyse de karılarından ya da kız arkadaşlarından benzer baskılar gören erkeklerin de bu yasadan eşit şekilde yararlanabileceğine dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı yaptıkları araştırmalar sonucunda kadınların %30’unun erkeklerin ise %16’sının hayatlarında en az bir kez aileiçi şiddete maruz kaldığını tespit ettiklerini belirtti.

İngiltere’de bu yılın başında benzer bir yasa çocuklarla ilgili olarak da kabul edilmiş, “Sindrella Yasası” olarak anılan düzenleme kapsamında çocuklarına ilgi ve sevgi göstermeyen ebeveynler “Duygusal şiddet” suçlaması ile yargılanmaya başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!