Kazada kopan kolu, 7 saatte dikildi

Güncelleme Tarihi:

Kazada kopan kolu, 7 saatte dikildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 01:14

Trafik kazasında kolu kopan 3 yaşındaki Ali Eymen Kaplan, uçak ambulansla Bilecik’ten Ankara’ya getirildi. Ali’nin kopan kolu, 7 saat süren ameliyat sonrası yerine dikildi.

Haberin Devamı

Bilecik’e bağlı Vezirhan beldesinde, 3 yaşındaki Ali Eymen Kaplan’ın da içinde bulunduğu hafif ticari araç, tali yoldan çıkan kamyonete çarpıp takla atarak devrildi. Kazada, Ali Eymen Kaplan’ın kolu koptu.
Bilecik Devlet Hastanesi’ne getirilerek ilk müdahale yapılan minik Ali, Sağlık Bakanlığına bağlı uçak ambulans ekibiyle Ankara’ya getirildi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan Ali’nin sol kolu, 7 saat süren başarılı bir ameliyat sonrası yerine dikildi. Ortopediden 2, plastik cerrahiden 6 uzman ekibin gerçekleştirdiği ameliyatla ilgili bilgi veren, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ozan Bitik, “Kol, omzun 5-10 santimetre kadar tamamına yakını kopmuştu. Ortopedi bölümü ile beraber ortak bir ameliyata girdik. Çocuğun durumu kritikliğini koruyor. Hem kolun ve çocuğun yaşamsallığı, açısından önümüzde uzun ve zorlu bir süreç var. Cerrahi kısmı bizim açımızdan sonlandı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!