Bedrettin Dalan'ın talebi reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Bedrettin Dalanın talebi reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 15:17

Ergenekon davasının firari sanığı İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan’ın, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması ve duruşmaya gelmesi halinde tutuklanmayacağına dair garanti verilmesine ilişkin talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Haberin Devamı

Ergenekon soruşturması kapsamında ifade vermediği için 12 Nisan 2010’da hakkında yakalama kararı çıkartılan Dalan’ın avukatı aracılığı ile yaptığı başvuruyu yaklaşık bir ay sonra değerlendiren İstanbul 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, kararını verdi.

“HUKUKA UYGUN DEĞİL”

Açılan kamu davasında iddia olunan eylemlerle ilgili sanığın savunmasının aynı zamanda delil mahiyetinde olduğuna dikkat çekilen kararda, sanığın savunması, dosya kapsamında yer alan tüm diğer delil, belge, bilgilerin bir bütün halinde değerlendirilerek sonucuna göre hüküm kurulması gerektiği belirtildi. Bedrettin Dalan’ın üzerine atılı suçlamalar ile ilgili savunmasının alınmasının zorunlu olduğu, dosyasının ayrılarak savunması alınmaksızın hakkında beraat kararı verilmesi yönündeki talebin hukuka uygun olmadığı vurgulanarak bu yöndeki talebi reddedildi.

Haberin Devamı

“SAVUNMASI ALINDIKTAN SONRA DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİR”

Yokluğunda hakkında tutuklama kararının verilen Dalan’ın yakalanması halinde mahkemede savunmasının alınmasından sonra dosya kapsamındaki deliller, bilgi, belgeler ile savunmanın içeriği dikkate alınarak üzerine atılı suçlarla ilgili serbest bırakılması veya tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesi gerektiği ifade edildi.

“DELİLLER BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLSİN”

Kapatılan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesince yokluğunda tutuklama kararı verilen Dalan’ın, duruşmaya gelmesi halinde tutuklanmayacağına garanti verilmesine dair talebi ise suçun niteliği, alınacak savunmanın dosya kapsamındaki belge, bilgi ve delillerle birlikte değerlendirilerek karar verilmesi gerektiği belirtilerek reddedildi. Dalan hakkındaki yakalama emrinin savunmasının alınması ile serbest bırakılması hususunu içerir yakalama emrine çevrilmesi yönündeki talebi de reddedildi.

“YURT HASRETİNİ GİDERME OLANAĞI TANINMADI”:

İstanbul 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin taleplerine ilişkin kararı yaklaşık bir ay sonra karara bağladığına dikkat çeken Dalan’ın avukatı Celal Ülgen ise yazılı açıklamasında, “Ergenekon davasından çift ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların bile özgür olduğu ve kimsenin bu davanın ciddiyetine inanmadığı gerçeği ortada iken bu davanın zorlama sanıklarından biri Bedrettin Dalan için ülkesine girme ve yurt hasretini giderme olanağının tanınmamasını tüm kamu oyunun taktirlerine sunarız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!