Festival güzeli bütçeye takıldı

Güncelleme Tarihi:

Festival güzeli bütçeye takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 01:09

25 milyon TL olarak açıklanan Ankara Alışveriş Festivali’nin bu yılki bütçesinin 12.5 milyon TL’ye düşmesi, festivalle özdeşleşen festival yüzünü de etkiledi. Önceki yıllarda Hollandalı top model Doutzen Kroes ve Amerikalı süper model Emily Didonato’nun gonga vurarak başlattığı festivalin yüzü, bu yıl bütçeye takıldı.

Haberin Devamı

Başkent’te bu yıl 29 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Ankara Alışveriş Festivali’nin en merak edilen konularından biri olan ‘festivalin yüzü kim olacak’ sorusu, yanıt buldu. Festivalin ilk yılı 2012’de Hollandalı top model Doutzen Kroes, geçen yıl ise Amerikalı süper model Emily Didonato tanıtım yüzü olarak Başkent’e gelip, ‘festival gongu’nu çalmıştı. Bu yıl festival yüzünün kim olacağı merak edilirken, Ankara Hürriyet’e konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, “Bütçemiz müsait değil, bu sene festival yüzü olmayacak” açıklamasında bulundu.
İlk iki festivalin bütçesinin ortalama 35 milyon TL civarında olduğunu aktaran Başkan Bezci, bu yıl festival bütçesinin 12.5 milyon TL olacağını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi’nin diğer senelerde festival bütçesine katkıda bulunduğunu hatırlatan Bezci, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

GONG NETLEŞMEDİ

“Büyükşehir Belediyesi bu sene festival bütçesine katkıda bulunmayacak ama festival kapsamında düzenlenecek organizasyonlar için teknik destek sağlayacak. Bütçemiz müsait değil, bütçemiz nedeniyle ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Bu sene festival yüzü olmayacak.”
Bezci, Ankara Hürriyet muhabirinin ‘festival gongu’nun olup olmayacağı sorusunu da “Festival gongunun olup olmayacağı konusu daha netleşmedi” dedi.

RUS MODEL DÜŞÜNÜLÜYORDU

Bu yılki Alışveriş Festivali için Real Madrid’in dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo’nun sevgilisi Rus İrina Shayk’ın adı geçiyordu. Rus güzel, bütçeye takılmış oldu.

ATO İLE VİYANA TİCARET ODASI PROTOKOL İMZALAYACAK

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Viyana Ticaret Odası ile işbirliği protokolü imzalayacaklarını bildirdi.
ATO'dan yapılan açıklamaya göre Bezci, Avusturya Büyükelçiliği Müsteşarı Constantin Bekos ile Avusturya Ticaret Ataşesi Chistian Maier'i makamında kabul etti.
Ankara Ticaret Odası olarak daha önce Viyana'yı ziyaret ettiklerini ve ticaret odası ile de görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Bezci, "Avusturya ile Türkiye arasında pozitif ticaret ve yatırım için birlikte bir platform oluşturma vizyonunu benimsiyoruz" ifadesini kullandı.
Bezci, imzalanacak protokolde vize işlemlerini kolaylaştıran bir maddenin yer almasını arzuladıklarını belirtti.
Müsteşar Bekos ise Viyana Ticaret Odası Başkanı ile ticaret odası yetkilileri, işadamları ve gazetecilerden oluşan bir heyetin kasım ayında Ankara'ya geleceğini kaydetti.
Avusturya Ticaret Ataşesi Chistian Maier de Avusturya Ticaret Odası'nın Ankara ziyaretinde lojistik, ulaştırma ve altyapı sektörüyle ilgili görüşmeler yapmak istediklerini bildirdi. Protokolün, 21 Kasım'da Ankara'da imzalanacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!