Her yer kaçak

Güncelleme Tarihi:

Her yer kaçak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 13:08

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Göcek'te, Çığlık Koyu açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik botu tarafından fark edilen yelkenli teknede 56 kaçak yakalandı. Bir başka yelkenli tekneyle açılıp daha sonra Sahil Güvenlik botunu görünce tekrar koya dönen 99 kaçak ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Haberin Devamı


Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı Sahil Güvenlik botları bugün sabaha karşı Göcek'in Çığlık Koyu açıklarında devriye görevi yaptığı sırada 'Vega Bund' adlı yelkenli teknede, yasadışı yollarla Yunan adalarına gitmek isteyen kaçakların bulunduğunu fark etti. Tekneye yanaşan Sahil Güvenlik botundaki askerler, içerisindeki 18'i Suriye, 26'sı Myanmar, 5'i Afganistan, 2'si Azerbaycan ve 5'i İran uyruklu olmak üzere 51'i erkek ile 5'i kadın toplam 56 kaçağı yakaladı.
Bu sırada 'Gypsy Girl' adlı bir başka yelkenli tekneyle aynı bölgeden denize açılıp Sahil Güvenlik botunu görünce dönüş yapan kaçakların yakalanması için jandarmaya haber verildi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda jandarma, koya dönüp izini kaybettirmeye çalışan 99 kaçağı yakaladı. Diğer kaçaklar da sınır dışı işlemleri için jandarmaya teslim edilirken, ifadelerine başvurulan kaçakların, bölgeye toplam 178 kişi olarak geldiklerini söylediği öğrenildi. İzini kaybettiren kaçakların yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!