İzmirli öğrencilerden interaktif site

Güncelleme Tarihi:

İzmirli öğrencilerden interaktif site
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:15

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği öğrencilerinin hazırladığı online eğitim sitesinde, sınavlara hazırlananlar her an her yerde soru yanıtlayabilecek.

Haberin Devamı

İEÜ Yazılım Mühendisliği öğrencileri Aykut Güner, Uğur Çekçi ile Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Başak Ünsal, Merve Çeşitli'nin hazırladığı ve İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar'ın danışmanlığında gerçekleştirdikleri projede, mobil cihazlar aracılığı ile öğretmenler, kendi sorularını yükleyecek, öğrenciler de testlere her yerden ulaşabilecek. Çalışmaları hakkında bilgi veren İEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Başak Ünsal, öğretmenler ve öğrenciler için iki ayrı üyelik sistemi geliştirdiklerini belirterek, "Sistemde öğretmenler, akredite onaylarının verilmesinin ardından soru ve konu anlatımlarını yüklüyorlar. Öğrenciler de üye olarak sisteme giriş yaptıklarında kendilerini eksik gördükleri konular üzerinde çalışabilecek. Ayrıca kendilerini test çözümleriyle sınayabilecekler" dedi.

Haberin Devamı

Sorubankam.net internet sitesini öğrencilerin ders kaynaklarına her an her yerde ulaşmasını sağlamak amacıyla oluşturduklarını kaydeden Ünsal, "Gelişen teknoloji ve rekabet ortamında öğrencilerimizin var olan kaynaklara hemen ulaşmalarını istedik. Sorubankam.net, web, android ve win8 olmak üzere üç ayrı platformda çalışmaktadır. Sistemde öğrenciler; ses, video ya da resim entegreli testleri çözebilir ya da konu anlatımlarını çalışabilirler" diye konuştu.
İEÜ Yazılım Mühendisliği Öğrencisi Aykut Güner de öğrencilik hayatının merkezine sınavların yerleştiğine dikkat çekti. Güner, öğrencilerin, TEOG'dan KPSS'ye kadar her türlü sınavla ilgili çözümü Sorubankam.net'te bulabileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!