Almanya'yı Ebola korkusu sardı

Güncelleme Tarihi:

Almanyayı Ebola korkusu sardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 10:22

Kısa süre önce Gine’den Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen ve rahatsızlanan bir kadın, Ebola şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Başta devlete ait ARD ve ZDF’nin yanı sıra Deutsche Welle olmak üzere Alman kanallarının geniş verdiği habere göre, kısa süre önce Gine’den gelen 30 yaşlarındaki kadın yüksek ateş, baş ağrısı ve karın ağrısı gibi rahatsızlıkları bulunan kadında Ebola virüsü olabileceği göz önüne alınarak hastaneye kaldırıldı. Kadının çalıştığı Prenzlauer Berg semtindeki İş Bulma Merkezi, polis tarafından kordon altına alınarak kapatıldı. Hastanedeki ilk testlerde kadında Ebola virüsü tespit edilmezken, detaylı araştırmanın sürdüğü ifade edildi.

EBOLA'DAN ÖLENLERİN SAYISI BİN 145 OLDU

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) son açıkladığı rakamlara göre Ebola'dan ölenlerin sayısı bin 145'i buldu. Liberya'da 413, Gine'de 380, Sierra Leone'de 348, Nijerya'da ise 4 kişi öldü. Nijerya’dan Avusturya'nın Tirol bölgesine gelen ve ölü bulunan 48 yaşındaki bir İngiliz vatandaşında yapılan testlerde Ebola virüsüne rastlanmadığı açıklandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Liberya'nın başkenti Monrovia'da bir hastaneden kaçan 17 Ebola hastasının izine hâlâ rastlanamadığı bildirildi. Hastane, Ebola hastalarının semtlerinde tutulmasına tepki gösteren bir grup çevre sakini tarafından basılmış, başlayan yağma olayları sırasında Ebola hastaları da kaçmıştı. Liberya Enformasyon Bakanı Lewis Brown, büyük ihtimalle yağmacıların da virüsü kaptıklarını söyledi.

Ebola’nın en fazla etkili olduğu ülkelerden Liberya’da, hastalığın varlığını inkar eden ve bunun politikacıların kirli bir oyunu olduğuna inananların sayısının arttığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!