Trend alarmı: monokrom

Güncelleme Tarihi:

Trend alarmı: monokrom
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 10:01

Tepeden tırnağa tek bir rengin ya da desenin hakim olduğu bir moda anlayışı olan monokrom, günümüzde oldukça popüler. Peki, monokrom trendine stilimizi nasıl adapte ederiz?

Haberin Devamı

Eskiden alt üst takım giymek, hatta kıyafetle aynı renkte ayakkabı çanta kullanmak tabu olarak görülüyordu. Günümüzün moda trendlerinde bu artık tamamen ortadan kalktı. Dilerseniz, saç tokanızdan ayakkabınıza kadar tek bir rengin tonlarını kombinleyebilirsiniz. Bu sizin, çevreniz tarafından gerçek bir trendsetter olarak algılanmanızı bile sağlayabilir. Tabii sonucun fiyasko olmaması için bazı ufak detaylara dikkat etmeli, özenli davranmalısınız. Çünkü monokrom hata kabul etmiyor!

Trend alarmı: monokrom


Tek bir desenin ya da rengin tonlarının bir arada kullanılmasına monokrom desek de, siyah ve beyazın bir arada kullanılması da bu akımın bir parçası olarak kabul ediliyor, söylemeden geçmeyelim… Özellikle siyah-beyaz çizgili kıyafetler son yıllarda oldukça popüler ve bu trend daha uzun yıllar devam edecek gibi de görünüyor.

Trend alarmı: monokrom


Bildiğiniz gibi kat kat giyinmek de son birkaç sezonun trendleri arasında. Böyle kombinlere gerek podyumlarda, gerekse moda çekimlerinde sıkça karşılaşıyoruz. İşte monokromu harmanlamak için ideal stil! Tek bir rengin tonlarını kat kat ve bir arada kullanarak fark yaratabilirsiniz. Tasarımcıların sonbahar-kış 2014/2015 koleksiyonlarında monokroma bolca yer verdiği de dikkatimizden kaçmadı.

Trend alarmı: monokrom


Gelelim monokrom'un nasıl giyilmesi gerektiğine… Beyazı ele alalım; en sevdiğimiz renklerden biri. Eğer monokrom stilinizde beyaz rengi tercih edecekseniz fit bir vücuda sahip olmalısınız; aksi halde bu sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir, elbette bunu hiç istemeyiz! Kırmızı, mavi, sarı gibi ana renkleri kullanmak ise ciddi bir iddia gerektiriyor. Bu renklerden birini seçecekseniz alt üst kombininizi tek renkten yapıp; ayakkabı, çanta, kolye gibi aksesuarlarınızda farklı bir renk seçerek dengeyi koruyabilirsiniz.

Trend alarmı: monokrom



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!