ALMANYA’yı kendi ajanı yaktı

Güncelleme Tarihi:

ALMANYA’yı kendi ajanı yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 09:31

ALMANYA’nın müttefikleri hakkında bilgi topladığı, Temmuz ayında çifte ajanlık yaptığı gerekçesiyle yakalanan Alman ajan Markus R.’nin ABD’ye sattığı belgeler ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

31 yaşındaki Markus R. sekreterlik eğitimi almıştı. Alman istihbarat kurumu BND’nin Pollach merkezinde çalışıyordu. Çocukluğunda aşı sonrasında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tekerlekli sandalye mahkum oldu.Aynı zamanda konuşma zorluğu da çekiyor.Markus R., BND’nin ‘Görev bölgeleri/Dış ilişkiler Dairesi’n­de çalışırken elinden pek çok gizli belge geçiyordu. 28 Ma­yıs’ta Rusya’nın Münih Başkon­solosluğu’na yolladığı ve çifte ajan olarak çalışmayı önerdiği e-mail’i sonun başlangıç oldu.

BND memurunun iki yıl boyunda ABD’ye gizli bilgi sattığı, Avusturya’daki ABD’li yetkililerle buluştuğu anlaşıldı. 25 bin dolar karşılığında 218 belgeyi ABD’lilere sattığı tespit edildi. Markus R., Alman basınına göre ayda bin 500 Euro’dan daha az para kazanan küçük bir memurdu. Ancak verdiği zarar büyük oldu. Markus R.’nin verdiği belgelerden NATO ülkesi olmasına rağmen Türkiye’nin de dinlendiği anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!