İki kritik isme gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İki kritik isme gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 02:13

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, geçen haftalarda ‘Paralel yapı’ tarafından dinlenildiği iddia edilen kişilerin şikayetiyle başlattığı soruşturma kapsamında haklarında arama kararı çıkarılan 32 Emniyet mensubunun adreslerine dün sabaha karşı eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

19’u İzmir’de, diğerleri Adıyaman, Ankara, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hakkâri, Kayseri, Malatya, Şırnak, Van ve Yalova’da olmak üzere toplam 13 ilde yapılan aramalarda 26 Emniyet mensubu gözaltına alındı. 1’i de teslim oldu.

1 EMNİYET MÜDÜRÜ ŞÜPHELİ

Emniyet’ten 2 kritik isim de gözaltına alındı. Bunlardan ilki, İzmir’deki ‘Liman Operasyonu’ yapan ekipte yer alan dönemin Organize Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın. Aydın, Liman Operasyonu’nun ardından önce görevden alınmış, ardından kimliğine ve silahına el konularak açığa alınmıştı. Gözaltına alınan diğer isim ise ‘Askeri Casusluk’ davalarını da yürüten dönemin Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı oldu. Karakayalı da 17 Aralık soruşturmasının ardından Terörden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden alınmıştı. İzmir’de İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı yapan, daha sonra Batman’a tayin edilen Hasan Ali Okan şüpheliler arasında yer alıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde ‘böcek’ bulunması ve yasadışı dinleme soruşturmalarında da ismi geçen Okan, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından Batman’dan merkeze çekilmişti. Okan’ın, hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle polis kimliğine ve silahına da el konulmuştu. Haklarında arama ve yakalama kararı bulunan 5 kişi aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!