Yeni Başbakan’ı Gül açıkladı: Ahmet Bey

Güncelleme Tarihi:

Yeni Başbakan’ı Gül açıkladı: Ahmet Bey
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 02:13

İş ve sanat dünyasının temsilcileriyle veda resepsiyonda buluşup ‘görev sürem doldu’ diyen Abdullah Gül, AK Parti’nin 27 Ağustos sabahı açıklamayı planladığı yeni genel başkan ve Başbakan’ın Ahmet Davutoğlu olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Gül, Çankaya Köşkü’nde gazetecilerle sohbetinde şunları söyledi:

SİYASİ MÜCADELE VURGUSU

Cumhurbaşkanlığı makamına bürokrasiden gelmedim. Siyasi mücadelesi olan biri olarak geldim. Cumhurbaşkanı olursam irticanın hortlayacağını söyleyenler oldu. Ancak 2007 seçimleri, halkın Cumhurbaşkanlığı seçimine ilk müdahalesidir.

Yeni Başbakan’ı Gül açıkladı: Ahmet Bey
Abdullah Gül: Bizim cenahta saygısızlık var


CUMHURBAŞKANLIĞI BİTTİ SİYASİ KİMLİĞİME DÖNERİM

Anayasa’daki çerçeve gereği Cumhurbaşkanı olduğum andan itibaren siyasi kimliğimi bırakıp tarafsızlığımı ortaya koydum. Cumhurbaşkanı iken bütün partilere eşit yaklaştım. Şimdi Cumhurbaşkanlığı bittiği için tekrar siyasi kimliğime, politik konumuma dönmek mümkün. AK Parti’nin ilk tohumlarını atan, programını yazan, birlikte Türkiye’yi dönüştüren insanlardan biriyim.

Haberin Devamı

DEVRALACAK ARKADAŞI BEN GETİRDİM

AK Parti Kongresi devir teslimden bir gün önce yapılıyor. Görevi devralacak arkadaşı, Ahmet Davutoğlu’nu siyasete devlet adamlığına kazandıran benim. Bizim sonraki jenerasyonun beğendiği isimlerden biridir. Başarılı olmasını umuyorum, biz de başarılı olması için destek oluruz.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!