Akıllı ‘Arena’

Güncelleme Tarihi:

Akıllı ‘Arena’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 01:16

GALATASARAY ve TTNET, Türk Telekom Arena’da aynı anda 52 bin kişiye kablosuz internet (Wi-Fi) hizmeti vermek için el sıkıştı. 2.8 milyon liraya mal olacak projeyle, Türk Telekom Arena Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en büyük spor kulüplerinden Galatasaray ile TTNET önemli bir işbirliğine imza attı. Yapılan işbirliği ile Türk Telekom Arena’da Wi-Fi (kablosuz internet) servisi verilecek ve internet tabanlı dijital uygulamalar sunulacak. Böylece Türk Telekom Arena Türkiye’nin ilk akıllı futbol stadyumu olacak. 2.8 milyon liraya mal olan yatırım, 19 Ekim’de oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisine yetiştirilecek.

SOSYAL MEDYA İMKÂNI

Taraftarların stadyumda sosyal medyayı rahatça kullanabileceğini belirten Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, “Yeni teknoloji ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da taraftarımız dijital platformları ve sosyal medyayı daha kolay kullanabilecek. Göreve geldiğimiz ilk günden beri en önemli amaçlarımızdan biri Galatasaray’ımızın dünya takımı olması yolunda kurumsallaşma sürecini tamamlamasıdır. Bu bağlamda ve bir kez daha dünyaya ve Türkiye’ye örnek bir projeyle liderlik etmekten gururluyuz” dedi.

EN BÜYÜK NOKTA

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ise Türkiye’nin internet erişimine her yerden ulaşılmasını sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Karada, denizde ve havada sunduğumuz internet erişim noktalarımıza, bugün bir prestij noktası olarak Türk Telekom Arena Stadyumu’nu da ekliyoruz. Bu işbirliğiyle, Türk Telekom Arena aynı anda binlerce kişinin internete bağlandığı en büyük TTNET Wi-Fi noktası olurken, tüm tribünlerin de Wi-Fi servisi verilen, dijital uygulamaların sunulduğu Türkiye’nin ilk akıllı futbol stadyumu olacak. ‘GS TTNET Wi-Fi’ hizmetimiz sayesinde futbolseverler yüksek hızda kablosuz internet deneyimi yaşayacak. W-iFi internet hizmetini yeni işbirlikleri ile zenginleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!