ANADOLU'YU TOZ BASTI

Güncelleme Tarihi:

ANADOLUYU TOZ BASTI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 18:04

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki birçok il ve ilçe Suriye üzerinden gelen toz bulutu altında kaldı. Toz bulutu, iç kesimlere doğru giderek Elazığ'a kadar ulaştı.

Haberin Devamı

Diyarbakır başta olmak üzere Suriye sınırındaki Mardin, Kızılttepe, Nusaybin ilçeleri, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde etkili olan toz bulutu, hayatı felç etti. Sabah saatlerinden itibaren Silopi ve Cizre ilçe merkezini etkisi altına alan toz bulutları, öğlen saatlerine doğru fırtına ile birlikte daha iç kesimlerde bulunan Mardin ve Diyarbakır’a ulaştı. Fırtına ile birlikte etkili olan toz bulutları, güneş ışıklarını kapatırken, trafikte görüş mesafesini de oldukça düşürdü.

TOZ BULUTU ELAZIĞ'DA

Elazığ'da hava sıcaklığı 38 dereceyi gösterirken güneyden esen rüzgarla gelen toz bulutu, şehir merkezi ile bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Elazığ'ın çevre illerle bağlantısını sağlayan karayollarında da görüş mesafesinin düştüğü görüldü.

Haberin Devamı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, toz taşınımının etkili olduğu kentte gece saatlerinde sağanak bekleniyor.

Toz bulutunun ilerleyen günlerde de etkili olacağını belirten yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ANADOLUYU TOZ BASTI

Meteoroloji uzmanları dün yaptıkları incelemede bugün toz taşınımı beklentisi içerisinde olduklarını belirterek, "Toz taşınımını dünden bekliyorduk. Bugün sabah saatlerinden itibaren toz bulutları etkisini göstermeye başladı.

ANADOLUYU TOZ BASTI


Toz bulutları, ülkemizin daha çok Güney kısmında etkili oluyor. Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa’da etkili olacak. Akşam saatlerine kadar etkili olacak toz taşınımı, akşam saatlerinden itibaren güney batı rüzgarlarıyla buna bağlı olarak toz taşınımının etkisi de kaybolacak.

ANADOLUYU TOZ BASTI


Yarın Kuzeydoğu kesimlerindeki ilçelerde hafif sağanak yağış beklentisi içerisindeyiz. Çok etkili bir yağış olması beklenemiyor. Ancak Diyarbakır’ın, Bismil, Hazro, Lice, Kulp ve Hani, Batman’ın Sason ve Kozluk, Siirt’in Pervari ve Baykan ile Şırnak’ın Beytüşşebap ilçelerinde yağış beklentisi içerisindeyiz" dedi.

ANADOLUYU TOZ BASTI

Haberin Devamı

TOZLANAN OTOMOBİLLERİ İTFAİYE ARAÇLARI YIKADI

Toz bulutunun etkili olduğu Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde, tozlanan otomobilleri itfaiye araçlarıyla yıkandı. İtfaiye ekipleri, toz nedeniyle kirlenen park halindeki otomobiller görevliler tarafından tek tek tazyikli su sıkılarak yıkandı.

ANADOLUYU TOZ BASTI


Sürücüleri memnun eden uygulamayı yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, "Belediye olarak itfaiye araçlarımızla caddelerde bulunan park halindeki otomobilleri yıkadık. Amacımız otomobili kirlenen vatandaşımızın mağduriyetlerini gidermektir" dedi.

ANADOLUYU TOZ BASTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!