Bosna'ya yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Bosnaya yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 01:16

BALKANLAR’da birbiri ardına yaşanan sel felaketleri İzmir’deki Boşnakları harekete geçirdi. İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği, felaketten etkilenen bölgelere yardım elini uzattı. İlk selin ardından gıda, hijyen ve tıbbi malzemeden oluşan bir TIR tutarındaki yardım malzemesini bölgeye ulaştıran dernek, başta mobilya olmak üzere ev eşyası ağırlıklı iki TIR’ı da yola çıkardı.

Haberin Devamı

Hayırsevere çağrı
Yardım konvoyunun öngörülemeyen bir sorun olmaması durumunda bugün Bosna’ya ulaşacağını söyleyen Dernek Başkanı Abdullah Gül, ardı ardına yaşanan sel felaketlerinin bölgede büyük yıkıma neden olduğunu söyledi. Gül, “En çok iç Bosna etkilenmiş. Bine yakın ev kullanılamaz halde. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda Bosna’da 4 ton civarında et de dağıttık. Sancak’ta bu yardımlardan 6 şehir yararlandı. Kızılhaç’a ait hastaneler ve huzurevlerine bile verdik. Bu yıl daha fazla yardım yapmayı istiyoruz. Hayırseverin katkı sağlamasını istiyoruz” diye konuştu.

Sanatçı desteği
Sanatçı Cenk Bosnalı ise Bosna’da yaşanan savaşın ardından yaraların hala tam olarak sarılmadığını dile getirerek, “Tam ‘Yaralar sarıldı’ derken, şimdi de sel felaketi bölgeyi vurdu. Hayatlarını, mal varlıklarını kaybedenler oldu. Savaş zamanında döşenen mayınların sellerle birlikte yeryüzüne çıkıp insanlara zarar verdiği söyleniyor. Biz İzmir’de yaşayan Boşnaklar elimizden gelen yardımı yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!