45 ülkeye ihracat

Güncelleme Tarihi:

45 ülkeye ihracat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:15

Yılın ilk yarısında başarılı bir bilançoya imza atan araç üstü ekipman sektörünün lideri Katmerciler, ihracat portföyünü de genişletti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler, yılın ilk altı ayını olumlu rakamlarla kapattı. 2010 yılındaki halka arzdan sonra en güçlü bilançolarından birisini açıklayan şirket son altı aylık dönemde Kenya, Mali, Sudan ve Makedonya’yı da ihracat portföyüne dahil ederek, satış yaptığı ülke sayısını 45’e çıkardı.

2014 yılı ilk altı aylık konsolide mali sonuçlarını açıklayan Katmerciler tüm temel bilanço kalemlerinde önemli gelişme sağladı. Konsolide gelirlerini yüzde 71 artırarak 53 milyon liradan 91 milyon liraya yükselten şirket, esas faaliyet karını yüzde 229 artırarak 7 milyon liraya çıkardı. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi karı da yüzde 179 artışla 7,4 milyon liraya yükseldi.

Kur baskısı geçti

Haberin Devamı

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, 2013’te döviz kurundaki hızlı artışın getirdiği finansal baskının etkilerini büyük ölçüde bertaraf ettiklerini belirterek, “Oldukça başarılı bir dönem geçiriyoruz. Sürdürülebilir ve sağlıklı bir mali yapıya sahip olma konusunda attığımız adımların sonuçlarını görüyoruz” diyerek, şöyle devam etti;

“Bugüne kadar hiç faaliyet zararı yazmayan bir şirketiz. Ancak, son dört çeyrekte döviz kurlarındaki hızlı artışın baskısını yaşadık. Gelirlerimiz yine yüksek olmakla birlikte, açık pozisyonun getirdiği finansal maliyetin etkisiyle karlılık rakamlarında gerileme oldu. Aldığımız önlemlerle maliyetleri kontrol altına alıp yeniden karlı bir şirket haline geldik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!