Tatil dönüşü gelen elektrik faturası şoke etti

Güncelleme Tarihi:

Tatil dönüşü gelen elektrik faturası şoke etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 15:54

Türkiye'nin değişik bir çok bölgesinden çok sayıda kişi bugünlerde aynı sorunu yaşıyor. Tatil dönüşü, gelen elektrik faturaları şaşkınlığa yol açıyor. Çok sayıda kişi evde olmadıkları halde, gelen faturanın normal zamanlara göre daha yüksek geldiği iddiasında. Tüketiciler, dağıtım şirketlerinin kendilerine bir açıklama yapamadıklarını kaydediyor.

Haberin Devamı

Elektrik faturalarında yaşanan sıkıntıya ilişkin çok sayıda tüketici sikayetvar.com isimli sitede mesaj yayınladı. Söz konusu şikâyetlerin benzer olduğu anlaşıldı. İşte o mesajlardan bir bölümü:

GELEN FATURA 255 TL

Mehmet Akkaya, "Bedaş bana 08.08.2014 tarihinde bir fatura yolladı 255 TL... Soba yok, klima yok ve bu ayın 10 gününü de izinde geçirdim.Ortalama olarak 60-70 lira arasında fatura geliyordu. Evde iki kişi kalıyoruz. Apartmanda iki daireye fatura geldi ancak ücreti yazmıyordu. Aynı şekilde diğer bina sakinlerine de aynısını mı göndermişler diye bakayım dedim iki fatura hiç yazılmamış. Dairede oturanlar olduğu halde iki faturada da 11 TL ve 14 TL gelmiş diğerleri normal 60-90 arasında bulunuyor. Sanırım diğerlerine yansımayan faturaları bana yansıttılar.Düşünüyorum ancak işin içinden çıkamıyorum . BEDAŞ'a şikâyetimi ilettim; 'faturayı ödeyin biz gelip bakalım' dediler. Bekliyorum ama halen gelen giden yok. Ayrıca 186'yı aradığımda işletme kodu +abone numarası istiyor girince 'bizi aradığınız için teşekkürler' diyip kapatıyor bilgisayar. Sayacın tekrar kontrol edilmesini rica ediyorum."

Haberin Devamı

Abdulhakim Çeliker: "Haziran'ın 15'inden Ağustos'un 9'una kadar eve uğramadık. Otomatik ödeme talimatıyla faturaları ödüyorum. Eşimle birlikte ortalam 25 lira geliyorlar. 31.40 kuruş geldi. Haziran'la Temmuz'da ikisinde de aynı rakamlarla karşılaştık. Mağdur ve şikayetçiyiz. Evde 45 gün olmadığım halde fatura miktarı aynı geldi bu nasıl adalet ne biçim iş bu!."

EVDE OLMASAK DA FATURA ARTIYOR

Ali Asker Yardımcı: "Kocaeli'nin Körfez İlçesi Yarımca semtinde ikamet ediyorum. SEDAŞ'tan, yalnız fatura adaletsizliğinden değil ilgisizliğinden de şikâyetçiyim. Geçenlerde sokak lambası arızalandı bir aydır kimsecikler uğramıyor. Ancak sayaç okumaya gelirken koşa koşa geliyorlar. Üstüne bir de faturayı ödemeyi unuttuğunuzda elektrik açma kapama bedeli 22 lira olarak diğer ayın faturasına yansıtıyorlar. Buna da bir son versinler artık. SEDAŞ elektrik firması nasıl bir sistem uyguluyorsa kullanmadığımız elektriğe daha yüksek fatura çıkarıyor. Ramazan Bayramı için 15 günlüğüne ailemin yanına gittim.Gelen fatura 48.40 TL evde olduğumuz dönemde 44.00 TL fatura gelmişti. Evde 15 gün olmamamıza rağmen diğer aya göre düşmesi gerekirken 4.00 lira gibi artmış. SEDAŞ'tan da bir cevap alamıyorsun."

Haberin Devamı

Kaan Levent: "Elektronik sayaç takıldıktan sonra faturalarım eskisine oranla yüksek gelmeye başladı. Bunun nedenini anlayamadım. Evde 15 gün olmadığım halde elektrik faturam şu ana kadar gelen en yüksek fatura 75.00 TL geldi. Bu faturaya itiraz ediyorum. Kayıp bedelinin müşteriye yansıtılmasına itiraz ediyorum."

Özer Soysal: "Evde olmadığım halde aynı fiyatları ödüyoruz. Benim normal faturam 80 lira civarında 15 gündür evde olmama rağmen faturamda bir düşüklük yaşanmadı. Bu 15 günlük sürede sadece yatmadan yatmaya gidiyorum. Elektrik bedeli 40 lira olmasına rağmen faturadaki fazla dokümanlarla 80 liraya yakın ödeme yapıyorum. Fatura dğıtım bedeli, okuma bedeli falan alıyorlar. Tek çocuklu üç kişilik normal çekirdek aileyiz. Aylık normal tüketim miktarımız ortalama 150 kws. Faturada o kadar çok doküman var ki 40 TL tutan fatura bedelini iki katına yakın yani 75, 80 TL arasında ödemek zorunda bırakılıyoruz. Bu misli fark kimlerin cebine veya kimlerin yerine ödüyoruz?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!