İkonlardan Güzellik Tüyoları

Güncelleme Tarihi:

İkonlardan Güzellik Tüyoları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 14:31

Yıllar geçmesine rağmen güzellikleriyle hafızalarımızda olan ve stilleriyle ilham veren ikonik güzellerin makyaj stillerini uygulayarak onlar kadar göz alıcı görünebilirsiniz.

Haberin Devamı

TWİGGY'NİN BÜYÜK GÖZLERİ

İkonlardan Güzellik Tüyoları

1960’lı yılların efsanevi ismi Twiggy, “dünyanın ilk süper modeli” olarak anılıyor. O yıllarda tüm genç kadınlar saçlarını onun gibi kestirip, Twiggy'nin göz makyajını kendilerine örnek alıyorlardı. Onun ilham veren stilini günümüze uyarlamaya ne dersiniz? Bu çarpıcı göz makyajını birkaç basit adımla yapabilirsiniz. Öncelikle göz kapaklarınıza açık renkli bir baz sürün. Ardından koyu renkli bir far ile hafif bir gölgelendirme yapın. Gözünüzün içine beyaz bir göz kalemi çekin; bu sayede gözleriniz Twiggy’ninkiler kadar büyük görünecek. Kilit nokta ise bolca maskara! Maskarayı hem üst hem de alt kirpiklerinize cömertçe uygulayın.

GRACE KELLY'NİN PARLAK CİLDİ

İkonlardan Güzellik Tüyoları

Haberin Devamı

İşte gerçek bir güzellik ikonu! Makyaj yaparken en önemli noktalardan biri kusursuz bir ten. Grace Kelly’ninki gibi porselen bir cilt için vereceğimiz tüyoları uygulamanız yeterli. Cildinizi temizleyerek ve nemlendirerek makyaja hazır hale getirin. Ardından yüzünüze bir makyaj bazı uygulayarak makyajınızın kalıcı olmasını garantileyin. Porselen makyaj için seçeceğiniz fondötenin likit yapıda olması gerekiyor. Cilt tonunu eşitlemek de oldukça önemli. Eğer yüzünüzde kırmızı ya da koyu renkli lekeler varsa, fondöteninizden birkaç ton açık bir kapatıcıyla küçük rötuşlar yapın. Ardından uygulayacağınız yarı transparan bir pudrayla makyajınızı sonlandırın.

BRİGİTTE BARDOT'NUN DOLGUN DUDAKLARI

İkonlardan Güzellik Tüyoları

Brigitte Bardot denilince sizin de aklınıza dolgun ve pürüzsüz dudaklar gelmiyor mu? Fransız oyuncu, manken ve şarkıcı Bardot, 1950’li yılların kadın figürü olarak zihnimizde yer alıyor. Feminenliğiyle dikkat çeken güzellik ikonunki gibi dudaklara sahip olmak hayal değil. Pürüzsüz dudaklar için öncelikle kendinize sadece bu iş için özel bir diş fırçası edinin. Diş fırçası yardımıyla dudaklarınızı dairesel hareketlerle fırçalayın. Böylece kan dolaşımı hızlanacak ve dudaklarınız daha canlı bir görünüme kavuşacak ve dudaklarınızdaki ölü derilerden de kurtulacaksınız. Ardından rujunuzdan bir ton koyu bir dudak kalemiyle dudaklarınıza kontür çekin. Mat olmayan, hafif ışıltılı rujunuzu sürdükten sonra hazırsınız.

AUDREY HEPBURN'UN KALIN KAŞLARI

Haberin Devamı

İkonlardan Güzellik Tüyoları

Audrey Hepburn’ü sevmeyen kadın yok. Bazılarımız "Breakfast at Tiffany's" filmini defalarca izledi. 50’li ve 60’lı yılların efsanevi ismi Hepburn, kalın ve muntazam kaşlarıyla günümüz trendlerine yön veriyor. O yıllarda da son derece kalın olan kaşlar, güzellik algısının zaman içinde nasıl bir döngüde ilerlediğini ispatlıyor adeta. Yıllar sonra aynı trend yeniden uygulanıyor. İnce kaşlar tarihe karıştı diyebiliriz! Öncelikle kaşlarınıza şekillendirme yaptırırken inceltilmemesine dikkat edin. Olmazsa olmazımızsa kaş kalemleri ve farları. Markaların yelpazelerinde pek çok farklı kaş ürünü bulunuyor. Saçlarınızla uyumlu renkte bir kaş farıyla, kaşlarınızdaki boşlukları doldurun.

JEAN SHRİMPTON'IN KÂKÜLLERİ

Haberin Devamı

İkonlardan Güzellik Tüyoları

İlk süper modellerden biri olarak kabul edilen Jean Shimpton, doğal güzelliğin en iyi örneklerinden. Daima kâküllü kullandığı saçlarını kendi stilimize uyarlayabiliriz. Omzunun biraz aşağısında biten saçları çok modern ve sofistike görünmüyor mu? Ara boy saçların bu sene oldukça popüler olduğunun tüyosunu verelim… Mükemmel görünümde kâkül boyu büyük önem taşıyor. Kâkülün ne çok uzun ne de kısa olması gerekiyor. Jean Shrimpton’un kaşlarıyla aynı hizada kâkülleri oldukça ideal. Kuaföre giderken yanınıza onun bir resmini almayı unutmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!