4 milyon hastaya büyük şok

Güncelleme Tarihi:

4 milyon hastaya büyük şok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 13:07

Çinli hacker'lar ABD'de bulunan 206 hastanenin bilgi sistemine girdi, 4 milyonun üzerinde hastanın bilgilerini çaldı.

Haberin Devamı

Birleşik Devletler, ülkedeki büyük hastanelere yönelik siber saldırı ile çalkalanıyor. Bugün yapılan açıklamada, ülke genelinde 206 hastanenin operatörlüğünü yapan Toplum Sağlığı Sistemleri'ne yönelik saldırıda 4,5 milyon hastanın kaydının ele geçirildiği bildirildi.

Hastaların kişisel bilgileri çalındı

Mashable sitesinin haberine göre, ele geçirilen hasta kayıtlarında hastaların ad - soyad, doğum tarihi, telefon numarası ve sosyal güvenlik numarası bilgileri yer alıyor. Buna karşın, çalınan kayıtlarda kredi kartı numarası ya da medikal / klinik bilgiler bulunmuyor.

Son 5 yılın kayıtlarını kapsıyor

Özellikle Oklahama bölgesinin risk altında olduğu saldırıda Alabama, Florida, Mississippi, Pensilvanya, Tennessee and Teksas eyaletlerindeki sağlık kuruluşlarından da kayıtların çalındığı verilen bilgiler arasında. Bu hastanelerde son 5 yılda tedavi olan hastaların kayıtları saldırıdan etkilenmiş durumda.

Haberin Devamı

Saldırıları Çin merkezli "Gelişmiş Kalıcı Tehdit" grubunun gerçekleştiridiği düşünülüyor. Grubun, şirketlerin ve kuruluşların ağlarına saldırmak için son derece sofistike kötü yazılımlar ve teknikler kullandığı bildiriliyor.(Shiftdelete)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!