78 il başkanından Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması

Güncelleme Tarihi:

78 il başkanından Kılıçdaroğluna destek açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 12:06

CHP'li 78 İl Başkanı, 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Kılılçdaroğlu'na 3 il teşkilatından ise destek gelmedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyecek iller, Yalova, Düzce ve Isparta oldu.

Haberin Devamı

CHP'nin 78 il başkanı olağanüstü kurultayı görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantı sonrasında yapılan ortak basın açıklamasında, "Partimizi iktidara, ülkemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız Genel Başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır. Sayın Genel Başkanımıza başarılar diliyoruz” dedi. Ortak metne, Düzce, Yalova ve Isparta il başkanları imza atmadı.

"DÜZCE, YALOVA VE ISPARTA İL BAŞKANLARI METNE İMZA ATMADI"

CHP İl Başkanları adına açıklamayı CHP İstanbul İl başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaptı. Salıcı, olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu'na destek verildiği belirtilerek, "Yine demokrasiyi yeşertmek, barışı sağlamak, Türkiye'nin önünü açmak adına bir kurultay daha gerçekleştireceğiz. Dün 7 saat süren bir toplantıdan sonra kararlar aldık. Bu kararları metne döktük. Bu kararlar şu şekilde: Toplantıya katılamayan bu metne imza koymayan Düzce, Yalova ve Isparta il başkanlarımızdır. Onun dışında tüm il başkanlarımız bu toplantıya katıldılar. Ya da vekalet vererek alınan kararın altında imzaları olduklarını beyan ettiler" açıklaması yapıldı.

"GENEL BAŞKANIMIZIN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISINI TAKDİRLE KARŞILIYORUZ"

Açıklamada, "Biz il başkanları olarak Sayın Genel Başkanımızın seçimlerden sonra olağanüstü kurultay çağrısını takdirle karşılıyoruz. Bu kurultaydan partimizin birlik beraberlikle daha da güçlenerek çıkacağına inanıyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun özgürlük demokrasi, evrensel hukuk, temel insan hakları, barış ve cumhuriyetimizin temel değerleri için vermiş olduğu mücadeleyi destekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

"GENEL BAŞKANIMIZA BU KURULTAYDA DESTEĞİMİZ TAMDIR BAŞARILAR DİLİYORUZ"

"Partimizi iktidara, ülkemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız genel başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır. Sayın Genel Başkanımıza başarılar diliyoruz."

HALKIN PARTİSİ HALKIN SESİNE KULAK VERECEKTİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Olağanüstü Kurultay çağrısına atıfta bulunarak, "Halkımız, siyasetteki kilitlenmeyi aşan, duvarları ortadan kaldıran yeni bir vizyon bekliyor. Halkın partisi halkın sesine kulak verecektir. Cumhuriyetimiz saltanata dönüştürülmek istenirken CHP, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir anlayışla, parti içinde uzlaşma kararı almıştır" dedi.

CHP’nin halkın partisi olduğunu ve halkın sesine kulak vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadelerde bulundu:

"Halkımız, siyasetteki kilitlenmeyi aşan, duvarları ortadan kaldıran yeni bir vizyon bekliyor. Halkın partisi halkın sesine kulak verecektir. Fikir özgürlüğü demokrasinin gereğidir. Parti içerisindeki her fikir benim için kıymetlidir. CHP olarak aldığımız kurultay kararı; kesinlikle bir ayrışmayı değil, partimiz için uzlaşmayı ve birlikte daha güçlü olmayı hedeflemektedir. Demokrasinin kalesidir CHP… Kimsenin kuşkusu olmasın; parti içinde de, tüm Türkiye için de demokrasinin yılmaz savunucusu olacağım. CHP olarak yapmamız gereken birbirimize güvenmek, kadınlarımız ve gençlerimiz ile çoğalarak, sağlam adımlarla yola devam etmektir. CHP, her kesimin demokratik hakkını savunan, uzlaşıcı, yeni bir siyasal anlayışla yeniden, gerçek anlamda halkın partisi olma yolundadır. Cumhuriyetimiz saltanata dönüştürülmek istenirken CHP, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir anlayışla, parti içinde uzlaşma kararı almıştır." / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!