Kedin varsa gel! Köpeğin varsa yine gel!

Güncelleme Tarihi:

Kedin varsa gel Köpeğin varsa yine gel
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:15

Kısa süreliğine başka bir şehre gitmeniz gerekiyor ama evcil hayvanınızı emanet edecek birini bulamıyor musunuz? Size bir haberimiz var…

Haberin Devamı

“Her şehir dışı planı sırasında kafasında ‘Köpeği nereye bırakacağım?’ sorusu canlanan o güzel, o tatlı insan sen gel. Kedin varsa gel, kaplumbağan varsa da gel.

Ben köpekseverim, kediseverim, hayvanseverim, önceden de hayvan besledim, minik bir ücret karşılığında ya da ücretsiz olarak siz tatildeyken seve seve hayvanınıza bakarım, onu gözümün önünden ayırmam diyen insan; sen de gel.”

İnternet üzerinden hayvanları sahiplendiren Ayşe Damla Pekgöz, açtığı bibakarmisiniz.co adlı sitenin girişinde bize böyle sesleniyor. Burası, kısa süreli seyahate çıkacak insanların kedi ve köpeklerini teslim edecek insanlar bulmasını sağlayan bir site, bir güzellik...

Kedin varsa gel Köpeğin varsa yine gel

Ayşe Damla Pekgöz ve köpeği

Haberin Devamı

Hikâyenin başlangıcında, birçok arkadaşının Pekgöz’e “Bayramda burada mısın, benim kediye baksana, köpek sende kalsa olur mu?” sorusunu yöneltmesi yatıyor. Daha önce taşınma sürecinde köpeğini ve kedisini bırakacak ev ararken cehennem azabı çeken Pekgöz, bu sorular üzerine bir gece aniden böyle bir site açmaya karar veriyor.

İşleyiş çok basit: Site üzerinden iletişim bilgilerinizle birlikte bakılmasını istediğiniz evcil hayvanınızın türünü ve özelliklerini, bulunduğunuz şehri belirtiyorsunuz. Pekgöz, bu ilanları onaylayıp, yayımlanmasını sağlıyor. Üstelik ilgiden de memnun: “Son zamanlarda bakılamadığı için sokaklara atılan binlerce köpek ve kediden sonra insanların bu anlamda hayatlarını kolaylaştıracak işlere gerçekten ihtiyacımız var.”

Kedin varsa gel Köpeğin varsa yine gel

Örnek ilanlardan birkaçı

Peki, gözümüzden sakındığımız hayvanlarımızın güvenliği nasıl sağlanıyor? Herhangi bir denetleme söz konusu mu? Ayşe Damla Pekgöz, güven olgusunun hitap ettiği kesimin kendi yakın çevresi ve onların yakın çevresi olması dolayısıyla kendi aralarında gerçekleştiğini anlatıyor: “Burada benim bu projedeki güvenlik algım şu: Hayvan sevmeyen bir kişi zaten evinde başka bir hayvanın barınmasına izin vermeyecektir. Kişilerin birbiriyle iletişimi de bu projede önemli. Şu aşamada bir yaptırım yok ancak ilerleyen süreçte projede güvenlik anlamıyla bir takım kurallar ve güzel geliştirmeler yapmayı düşünüyorum. Amatör ruhla çıkan ve tamamen çözüm odaklı ilerleyen bu projeyi elinden tutup yükselten hayvanseverlere faydalı ve güvenli bir sürece taşımak benim için de önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!