Araç sahiplerinin dikkatine; 93 yıllık yasa değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Araç sahiplerinin dikkatine; 93 yıllık yasa değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 11:28

İngiltere’de yapılan yasal değişikliğe göre, 1921 yılından bu yana uygulanan Seyrüsefer Ruhsat Belgesi’nin (Road Tax) araçların ön camında teşhiri ve taşınması zorunluluğu kaldırılıyor.

Haberin Devamı

İngiliz literatüründe “Road Tax” olarak tanımlanan “Seyrüsefer Ruhsat Harcı” diğer adıyla bir motorlu aracın kamu yolunu kullanmadan önce ödenmesi gerekli olan verginin ödenme ve teşhir şekli değişiyor.

UYGULAMA 1 EKİM’DE BAŞLIYOR

1 Ekim’den itibaren taşıt pulu uygulamasına son verilirken yol vergisi ödentisinin (Road Tax) araçların ön camında teşhiri ve taşınması zorunluluğu kaldırılıyor.
Yeni uygulamaya göre, araç sahipleri ‘Taşıt Vergi Yükümlülüğü’ isimli bir birime online olarak kayıt yaptırmak zorunda olacaklar. Taşıt vergisi ödemeleri de Araç ve Sürücü Tescil Kurumu’na (DVLA) online olarak veya telefonla ya da Post Office şubelerine yapılabilecek.

Vergilerini ödemeyenler plakalarından yapılan elektronik tarama ile belirlenecek ve 1.000 sterline kadar ceza verilebilecek.

AYLIK ÖDEME YAPILABİLECEK

1921 yılından bu yana uygulanan sistemin değiştirilmesi ile taşıt pulları araçların satışı halinde transfer edilemeyecek. Bir diğer deyişle araç satın alanlar, taşıt pullarını yenilmek zorunda olacaklar. Araçlarını sattıkları dönemde taşıt pulu vergisi için süreleri kalan taşıt sahiplerinin paraları otomotik olarak iade edilecek.

Daha öncesinde 6 veya 12 ay olarak vergi ödeyen araç sahipleri, yeni düzenlemeye göre vergi ödemelerini aylık taksitler halinde yapabilecekler.
Yeni düzenlemenin en büyük avantajlarından birisi ise, taşıt pulu ödemlerini yapmayan yüzbinlerce kişinin daha kolay belirlenmesi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!