Bonzai kullanan 5 genç yoğun bakımlık oldu

Güncelleme Tarihi:

Bonzai kullanan 5 genç yoğun bakımlık oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 11:15

Bursa'da, polis ekipleri, bir gün içerisinde 12 kişi hakkında, 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yaptı. 'Sentetik cannabinoid (bonzai)' uyuşturucu maddesi kullanan 5 genç ise hayati tehlike kaydıyla yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

İnegöl’de meydana gelen olayda Mahmudiye Mahallesi’ndeki parkta bonzai kullanan 17 yaşındaki A.S. fenalaştı. Çevredekilerin yardımıyla olay yerine çağrılan 112 Acil Servis Ambulansı tarafından İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan A.S. hayati tehlike kaydıyla yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yenice Mahallesi Razgat Sokak’ta meydana gelen ikinci olayda ise 17 yaşındaki O.Y., bonzai kullandıktan bir süre sonra fenalaştı. İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan O.Y.’nin yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Osmangazi ilçesi Nalbantoğlu Mahallesi Atatürk Caddesi’nde sentetik uyuşturucu maddesi kullanan M.K. (17) fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Gencin hayati tehlikesinin bulundu ve yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü belirtildi. Kayhan Mahallesi Keresteciler Caddesi’ndeki vakada ise 28 yaşındaki G.G., uyuşturucu madde kullanınca rahatsızlandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı tarafından Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan G.G.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Elmasbahçeler Mahallesi’ndeki olayda ise 20 yaşındaki M.F.K., sentetik uyuşturucu madde kullandıktan sonra fenalık geçirdi. Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan M.F.K.’nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Yıldırım ilçesi Selimzade Mahallesi Selimzade Caddesi’nde devriye gezen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumlarından şüphelendiği V.A. (19), M.C. (19) ve M.A.’ı (19) durdurdu. Gençlerin yapılan üst aramalarında bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Üç şüpheli hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yaptı. Aynı cadde üzerinde yapılan çalışmalarda polis tarafından durdurulan K.K.’nin (24) üzerinden 6 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

"3-4 AYDIR UYUŞTURUCU KULLANIYORUM"

Yıldırım ilçesi Hacıseyfettin Mahallesi’nde yapılan çalışmalarda ise 20 yaşındaki K.K. polis tarafından durduruldu. Üzerindeki bonzai maddesi kendi rızasıyla polise teslim eden şüpheli hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapıldı. F.A. da üzerindeki bonzai maddesini polise teslim etti. Selimzade Mahallesi Selimzade Caddesi’nde durdurulan 19 yaşındaki U.S. ise 3-4 aydır uyuşturucu madde kullandığını söyledi.

Haberin Devamı

Polise ifade veren U.S., "Yaklaşık 3-4 aydan beri zaman zaman uyuşturucu madde kullanmaktayım. Tatarlar Camii önünde iken sivil polis ekibi beni durdurdu. Bana üzerinde herhangi bir şey olup olmadığını sordular. Ben de üzerimde bulunan iki parça halindeki uyuşturucu maddeyi kendi rızam ile çıkararak polis ekibine verdim." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BAKMADAN GEÇME!