İngiltere yardımları artırmalı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere yardımları artırmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 09:50

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Ezidilere karşı yaptığı katliamın durdurulması için, ‘Demokratik Güç Birliği Britanya’ adıyla Türk ve Kürt kökenli dernekler tarafından bir yürüyüş düzenlendi.

Haberin Devamı

Church of England Papaz’ı Paul Nicolson’un yanı sıra pek çok farklı milletlerden insanların da destek verdiği yürüyüş için, BBC Genel Merkezi önünde toplanıldı. Burada yapılan konuşmalarda, BBC’nin, IŞİD’in Şengal’e karşı gerçekleştirdiği saldırılara daha fazla dikkat çekmesi, ayrıca İngiltere’nin insani yardımlarını artırması istendi.

Protesto ile ilgili oluşum görevlilerinden Ayşegül Erdoğan da “Rojova’da yaşayan Ezidilere karşı saldırıların önüne geçilebilmesi ve yaşamlarının güvence altına alınabilmesi için İngiliz hükümeti girişimlerini artırmalı” dedi.

İAKM-Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ise şöyle konuştu: “Karşımızda savunmasız insanlara, kadınlara tecavüz eden, vahşice öldüren, kafalarını kesen IŞİD adlı ‘taşeron’ bir terör örgütü var. Yüreğimiz Ezidilerle beraber. Onlarla birlikte mücadele edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!