Yasadışı ölüm yolu

Güncelleme Tarihi:

Yasadışı ölüm yolu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 02:11

Türkiye’nin Ege kıyıları insan taciri ve göçmenlerin yoğun olduğu en önemli bölgelerden. Yunan adalarının yakınlığı bu yolun yeğlenmesini zorunlu kılarken, gün geçmiyor ki, ölüm haberleri gelmesin.

Haberin Devamı

Yakalananların, kurtarılanların sayısı hesaplanamayacak kadar çok. İşte bu kaçışlardan bazıları:

- Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden, lastik botlarla Yunanistan’a çıkmak isteyen, kadın ve çocuklar da dahil 53 Afgan, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. 2 ayrı lastik botta yakalananlar, Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

- Bodrum Yalıkavak açıklarındaki Kiremit Adası ve Güllük Körfezi’nden yasadışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan, aralarında savcı, doktor, mühendis ve öğretmenlerin bulunduğu 23 kişi, Güllük Körfezi’nde ise lastik botla Yunanistan’a geçmeye çalışan 33 kişi yakalandı. Yalıkavak açıklarında yakalananların Yunanistan’a götürülme vaadiyle kandırılıp Kiremit Adası’na bırakıldığı öğrenildi.

- Aydın’ın Didim ilçesinde, Yunanistan’a yasadışı geçmek amacıyla 2 ayrı botla denize açılan 23’ü Afgan, 39’u Suriyeli 62 göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Göçmenler Aydın Emniyet’ine gönderildi.

Haberin Devamı

- Antalya’nın Kaş ilçesi Sahil Güvenlik ekipleri, denizden ‘çığlık duyulduğu’ ihbarı üzerine Çukurbağ Yarımadası Bölgesi’nde can yelekleriyle yüzmeye çalışan 4 kişiyi kurtardı. 3’ü Myanmarlı, 1’i Suriyeli olan kişiler, hastanede tedaviye alındı. Göçmenlerin, 10 kişi olduklarını söylemesi üzerine 4 bot gece boyunca denizde 6 kişiyi aradı. Bir helikopterin de destek vermesine rağmen kimse bulunamadı.

- Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine, merkeze bağlı Çağlayık köyü ve Demirköy ilçesinde yurtdışına çıkmaya hazırlanan Suriye uyruklu 28 kişiyi yakaladı. Organizatörlük yapan 2 kişi de gözaltına alındı.

- Edirne’nin Hamzabeyli ve Kapıkule gümrük kapılarında, yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan 10 Suriyeli yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!