Konak'ta sokaklar yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Konakta sokaklar yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:15

KONAK Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bozuk ve elverişsiz sokakların yenilenmesi için çalışma başlatırken, son dört ayda 475 sokağın elden geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi ekipleri bozuk ve elverişsiz sokakların yenilenmesi için çalışma başlattı. Son dört ayda yürütülen yapım ve onarım çalışmaları kapsamında yer ve bölge ayrımı gözetilmeksizin 475 sokak yeni baştan elden geçirildi. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 250 sokakta yol ve çevre düzenlemesi yapıldı. Kaldırım yenileme, kilit taşı döşeme ve asfaltlama çalışmaları yapılarak yol ve kaldırımlar daha düzgün hale getirildi. Bu çalışmalar sırasında 4 bin 765 ton asfalt kullanıldı.

KALDIRIMLARA ENGELLİ RAMPASI

Kaldırım ve yol çalışmaları sırasında engeliler için engelli rampaları oluşturulurken çok sayıda bozuk kaldırım da yenilendi. Eksik parke taşları tamamlanan kaldırımlar, inşa edilen rampalarla engellilerin kullanımına uygun hale getirildi. Çok sayıda merdivenli sokağa sahip olan Konak'ta yenileme çalışmaları kapsamında merdivenli sokaklarda da yapım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Belediye ekipleri bir yandan bozuk merdiven basamaklarını onarırken bir yandan da vatandaşların rahatlığı ve güvenliği için merdivenlere korkuluk ve tutamak yerleştirdi. Taşıtların kaldırımları işgalini önlemek için de bariyerler dikildi.

Haberin Devamı

Konaklılara daha iyi bir hizmet sunmak için çalışmaların süreceğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hizmet üretirken insanı ön planda tutuklarını söyledi. Konak'ın her bölgesine eşit hizmet götürdüklerini dile getiren Pekdaş, "Göreve geldiğimiz günden bugüne Konak'ı daha yaşanabilir bir ilçe yapmak için çalışıyoruz. Sokaklar o semtin sakinleri için daha temiz, daha aydınlık ve daha güvenli olmalı diyoruz. Konak İzmir'in merkezi ancak İzmir'in en eski sokakları da bizde. Birçok sokağımız dar ve dik yokuştan oluşuyor. Fen işleri ekiplerimiz bu sokaklardaki yol, kaldırım ve merdivenleri yenileyerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunacak hale getiriyor. Yaşanabilir bir Konak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!