Manisalı avukatlardan Feyzioğlu'na destek

Güncelleme Tarihi:

Manisalı avukatlardan Feyzioğluna destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2014 01:15

MANİSA İlkeli- Demokratik Çağdaş Avukatlar Grubu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu için biraraya geldi. Avukatlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adli yıl açılış törenine katılmasını, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katılmama şartına bağlamasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Manisa'daki avukatlar Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na destek verdi. Avukatlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adli yıl açılış töreniyle ilgili tutumunu eleştirmek için meydana indi. Manolya Meydanı'nda açıklama yapan İlkeli- Demokratik Çağdaş Avukatlar Grubu, savunmanın temsilcilerinin yok sayılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Grup adına açıklama yapan Avukat İhsan Kurt Aslanoğlu şöyle dedi:

"Demokratik bir hukuk devletinde, geçerli olan en temel ilkelerden biri kuvvetler ayrılığıdır. Söz konusu ilke yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrı ve yargının bağımsız olmasını gerektirir. Zira bağımsız yargı, yasama ve yürütmenin işlemlerini hukuka uygunluk bakımından denetleyerek, hukuk devleti ile kişi hak ve özgürlüklerinin en güçlü güvencesi ve koruyucusu olmalıdır. Adli yıl açılış törenleri, Yargıtay'ın ev sahipliğinde gerçekleşse de, yargının kurucu unsurlarından olan savunmanın örgütleri barolar ve Türkiye Barolar Birliği de bu törenlerin vazgeçilmez unsurları ve ev sahipleridir. Adli yılın açılış gününde avukatların temsilcisinin özgürce konuşmasından daha doğal bir şey yoktur. Nitekim uzun yıllardır bu bir gelenek haline geldi. Elbette yürütme mensupları bunu yadırgayabilir ve istemeyebilir. Zira bir kısmında kendi icraatlarının da eleştirildiği bir konuşmayı dinlemek ve tahammül etmek yerine, bu konuşmayı yapacak kimsenin elinden bu hakkı almaya çalışmak işlerine gelebilir. Özgürlükleri esas alan, laik, insanı merkeze koyan, çağdaş, sosyal, demokratik hukuk devletinin bekası için ve özellikle savunmaya ve savunma örgütlerine yönelik engellemelere karşı kararlı bir şekilde, yılmadan mücadele edeceğiz."

Haberin Devamı

Basın açıklamasının ardından avukatlar meydandan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!