Genişleyen ‘dert’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Genişleyen ‘dert’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 01:16

Dikmen Sinan Caddesi’nde bir süredir devam eden yol genişletme çalışmaları sırasında yaşanan aksaklıklar semt sakinleri ve bölge esnafının tepkisine neden oldu. Ankara Hürriyet’in sürekli patlayan borular ve kesilen kablolardan şikayet eden vatandaşları dinlediği sırada da bir su borusu patladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin Sinan Caddesi’nde taşeron firmaya yaptırdığı yol genişletme çalışmalarının plansız bir şekilde ilerlediğini savunan semt sakinleri, kesilen elektrik kabloları ve sürekli patlayan su borularından şikayetçi oldu.
Esnaf, kesilen elektrikler nedeniyle dükkanlardaki birçok ürünün bozulduğunu ifade ederken, vatandaşlar da Gökçe Karataş İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin TEOG sınavı tercihi yapamadığını söyledi. Şikayetlerini sıralayan vatandaşlar, şunları söyledi:
“Kopan elektrik kablosu için EnerjiSA yetkililerine ulaştık ancak bizi dinleyip ilgilenen olmadı. Elektriğimiz kesik dükkanımızın önünde kesik kablolar var dediğimizde, yetkililer bölgeyle ilgili herhangi bir arıza bize gelmedi diyerek, yardımcı olmaktan kaçıyorlar. Maddi zararımızı geçtik yüksek voltajlı elektrik kablolarının birinin canına mal olmasından korkuyoruz. Bölgede çalışan işçiler mesai saatleri bittiğine çekip giderek bizleri kesik elektrik kabloları, patlayan su boruları ile baş başa bırakıyorlar.
Bu çalışmada plan ve proje yok, mühendis olmayan kişiler kafasına göre yol belirleyip ilkel bir şekilde kepçe ile kazıyor. Kazdıkları yerlerdeki elektrik kablolarını ve su borularını patlatıp bırakıyorlar. Bir bölgeyi tamir etseler diğer bölgeyi patlatıyorlar, kabloların ve boruların korkusundan sokağa çıkamaz olduk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!