Rıza Çalımbay'dan iddialı açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Rıza Çalımbaydan iddialı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 15:35

Mersin İdmanyurdu Beşiktaş'a bileniyor.Teknik direktör Çalımbay: "Taraftarımız önünde oynayacağımız Beşiktaş maçı bizim için hayati derecede önemli" "Oynadığımız takım şampiyonlukta en iddialı takımlardan bir tanesi ama biz taraftarımızın desteğiyle inşallah o maçı alnımızın akıyla bitireceğiz".

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, ligin ilk haftasında sahalarında oynayacakları Beşiktaş maçına konsantre olduklarını ve bu karşılaşmadan en iyi sonuçla ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.Çalımbay, Mersin Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında, sezon öncesi hazırlıkları kapsamında Bolu ve Avusturya'da kamp yaptıklarını hatırlatarak, bu sürede 6 hazırlık maçı oynadıklarını ve takımdan genel anlamda iyi sinyaller aldıklarını ifade etti.

Henüz lige tam hazır olmadıklarını, eksikliklerin bulunduğunu aktaran Çalımbay, şu an kendileri için en önemli şeyin ligin ilk haftasında oynayacakları Beşiktaş maçı olduğunun altını çizdi.Tüm hazırlıkları bu maça göre yaptıklarını anlatan Çalımbay, "Taraftarımız önünde oynayacağımız Beşiktaş maçı bizim için hayati derecede önemli" dedi.

Ligin ilk maçına her zaman çok önem verdiklerine işaret eden Çalımbay, şöyle devam etti:

"Beşiktaş maçı ilk karşılaşma olduğu için önemli. Bizim lige çok iyi başlamamız gerekiyor, kendi sahamızda oynayacağız. Çok iyi bir takımla, Şampiyonlar Ligi'nden gelen bir ekiple oynayacağız. Arsenal'la maç oynayıp buraya gelecekler. Zor bir maç olacağını biliyoruz ama bizim de bütün hazırlığımız o maç için. Tek hedefimiz o karşılaşmayı en iyi şekilde bitirmek. Başka hiçir düşüncemiz yok kafamızda. Bütün antrenmanlarımızı yaparken o maçı düşünerek yapıyoruz. Ligin ilk maçı her zaman çok önemlidir. İyi bir şekilde onu bitireceğimize inanıyorum. Arkadaşlarıma güveniyorum."

Çalımbay, ligdeki hedeflerinin ilk 10 sıra içinde yer almak olduğunu, bunun için çok iyi çalışmaları, yönetim ve taraftarın da birlik içinde olması gerektiğine dikkati çekti.

Transfer çalışmaları

Yeni kurulan bir takım oldukları için çok oyuncu aldıklarını ancak altyapıya özel önem verdiğini vurgulayan Çalımbay, sağ bek, forvet ve kaleci eksikliklerinin bulunduğunu bildirdi.Kadrodaki 3-4 ismin kiralık olarak gönderilebileceğini ifade eden Çalımbay, tüm transferlerin kendi bilgisi dahilinde yapıldığını, tüm sorumluluğun da kendisi ve ekibinde olduğunu kaydetti.

Çalımbay, kaleci Robin Olsen'in transferinde karar aşamasında olduklarını ancak kulübünün de futbolcuyu bırakmak istemediğini, gündemlerinde başka kalecilerin de olduğunu belirtti.

Serkan Balcı'nın ise Mersin'e gelerek kulüple görüştüğünü bildiren Çalımbay, forvet Wellinton Soares'in transferini bu hafta içinde bitirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Takım kaptanı Servet Çetin oldu

Çalımbay, takım kaptanı olarak Servet Çetin'in seçildiğini açıklayarak "Kişiliğini ve karakterini çok iyi bildiğimiz bir arkadaşımız. Takımın onayıyla kaptan yaptık. Önce takımın onayını aldık" diye konuştu.Servet'in kaptanlığından ve kamptaki performansından memnun olduğunu dile getiren Çalımbay, bütün takımın uyumunun ve çalışmasının çok iyi olduğunu sözlerine ekledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!