YURT HABERLERİ...

Güncelleme Tarihi:

YURT HABERLERİ...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 13:27

Haberin Devamı

KIRIKKALE
ANTİFRİZ KAZANINI TEMİZLEYEN İŞÇİLER ZEHİRLENDİ
Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kimyevi madde üreten bir şirkette kazan temizliği sırasında zehirlenen 8 işçi tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

BURSA
FERİBOTUN CAMI PATLADI: 17 YARALI
Bursa Büyükşehir Belediyesine Mudanya-Kabataş seferini yapan Emir Sultan isimli feribotun, Bozburun yakınlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle camlarının kırılması ve yolcuların yere düşmesi sonucu 17 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yolcular, can yeleklerini giyirken feribot, hareket noktası olan Mudanya'ya geri döndü.

ALANYA
GÖKBEL'DE BAŞPEHLİVAN OSMAN AYNUR
ALANYA Belediyesi'nin düzenlediği 10'uncu Gökbel Yağlı Pehlivan Güreş Festivali'nin 2'nci günündeki karşılaşmalarda başpehlivanlığı Osman Aynur kazandı.

İZMİR
CİNNET GETİRİP ÖLDÜRDÜ
İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, alacak yüzünden çıkan tartışma sırasında cinnet getiren 59 yaşındaki Kenan D., aynı otomobilde bulunduğu, ortağı olduğu belirtilen Şeref Çelik ve ve onun arkadaşı Turgut Çığır'ı tabancayla başlarına ateş ederek öldürdü. Ardından intihara teşebbüs eden Kenan D. silah tutukluk yaptığı için kendisine bıçakla zarar verdi.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MERSİN:
ELMA REKOLTESİNDE DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
Önemli meyve üretim merkezlerinden Silifke ilçesinde, mayıs ayında etkili olan dolunun hasadı devam eden elmada rekolte kaybına neden olduğu bildirildi. İlçedeki elma üretiminin, iç piyasadaki ihtiyacı karşılayacak potansiyele sahip olduğunu belirten Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, çiftçinin umudunun gelecek yıllara kaldığını aktardı.

AYDIN
SERVİS MİDİBÜSÜYLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 3 ÖLÜ, 10 YARALI
AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, bir otelin çalışanlarını taşıyan servis midibüsüyle otomobilin kavşakta çarpışmasıyla meydana gelen kazada 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

BODRUM
İSALE HATTI PATLAYINCA TATİLCİLER YOLDA KALDI
Bodrum Gökçeler mevkiindeki içme suyu isale hattı 11'nci kez patladı. Tonlarca su beraberindeki taşlarla birlikte karayoluna akınca, Bodrum-İzmir yolu çift yönlü olarak saatlerce ulaşıma kapandı. Yolun kapanmasıyla yüzlerce araç ve tatilci yolda kaldı.

ŞANLIURFA
AİLELER ARASINDA KAVGA: 7 YARALI
Şanlıurfa'da, kız alıp verme meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan akraba 2 ailenin fertleri arasında çıkan, tüfek, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 7 kişi yaralandı.

GAZİANTEP
YOL KAPATMA EYLEMİNE BİBER GAZLI MÜDAHALE
Gaziantep'te, mahallelerindeki parka bakım yapılmadığını ileri sürerek protesto için yol kapatan ve uyarılara rağmen trafiğe açmayan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Kısa süreli gerginlik ve arbedenin yaşandığı olayda polis 1 kişiyi gözaltına aldı.

MUŞ
KIZLAR OKUL İSTİYOR
Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Çataklı Köyü'nde yaşayan kız çocukları ortaokul olmadığı için okuyamadıklarından yakındı. Kızlar, Milli Eğitim Bakanından köylerine okul yaptırılmasını istedi. İlkokulu bitirdikten sonra okuyamayan onlarca kız çocuğundan biri olan 13 yaşındaki Didem Çıplak, "Köyde büyük bir çoğunluk kız çocuklarını yatılı okula göndermiyor. Erkekler kadar şanslı değiliz. Bu şansı yakalamak için köyümüze okul istiyoruz" dedi.

BURSA
ŞELALE MANZARASI İZLERKEN UÇURUMDAN DÜŞEREK ÖLDÜ
BURSA’da, üç arkadaşıyla birlikte gezmek için Uludağ’a çıkan 51 yaşındaki İsmet Tokat Balaban Köyü ormanlık alanında bulunan kayalıklarda şelaleyi izlemek isterken dengesini kaybedip yüz metre yükseklikten aşağıya düştü. Vücudunda kırıklar oluşan ve aşırı kan kaybeden İsmet Tokat, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

KONYA
ALKOLLÜ SÜRÜCÜ, POLİSİ BIÇAKLADI
KONYA'da ailesiyle birlikte otomobiliyle akrabalarının düğününden dönen polis memuru Yalçın Erişan, iddiaya göre trafikte aracını sıkıştırması üzerine tartıştığı 1.53 promil alkollü sürücü 22 yaşındaki Oğuzhan H. tarafından göğsünden bıçaklandı. Ağır yaralı Erişan hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Oğuzhan H.'nin 2 ay önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu, 'cinsel istismar, adam yaralama ve hırsızlık' suçlarından da sabıkası olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

NİĞDE
MÜEZZİN, BARAJDA KAYBOLDU
NİĞDE'de Tevfik Birer Camii müezzini 50 yaşındaki Ali Yıldız, yüzmek için girdiği baraj suyunda kayboldu. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayı duyup baraja gelen Ali Yıldız'ın yakınları sinir krizi geçirirken, Yıldız'ın bulunması için Mersin Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Şube Müdürlüğü'nden ekip istendi.

ORDU
TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI
ORDU'nun Gülyalı İlçesi'nde TIR'ın kamyonetle çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. İtfaiye ve 112 ekiplerinin 1 saat süren kurtarma çalışması sonucu sıkışan yaralılar Şefik Soylu, Rahman Soylu ve Cemil Özkan, kamyonetten çıkarılarak Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırırken Fatma Soylu müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza nedeniyle Giresun- Ordu karayolu bir süre trafiğe kapandı.

ANTALYA
YOLA DÖKÜLEN SIVI KAZAYA NEDEN OLDU
ANTALYA'da bir vidanjörden dökülen sıvının yolu kayganlaştırması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Kaza sonrası bölgeye polis ve sağlık ekibi ile temizlik ekibi sevk edildi. Yaralı Elif Kaçar Akdeniz Üniversite Hastanesi'nde tedaviye alınırken,olay yerine asfaltı yıkaması için itfaiye ekibi çağrıldı.

ZONGULDAK
EREĞLİ’ DE DALGALAR YÜKSELDİ
ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde yağmurla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle denizde dalgalar oluştu. İlçede gece başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmurla birlikte rüzgar da etkili oldu. Saatteki hızı 25 kilometreyi bulan rüzgar denizde dalga oluşturdu.

VAN
SİLAHLI SALDIRI; 1 ÖLÜ , 1 YARALI
VAN'ın Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde eski bir husumetten dolayı 2 kişi silahlı saldırıya uğradı. Pompalı tüfekle açılan ateş sonucu Taner Dalhan hayatını kaybederken, M. Yasin Dalhan ise ağır yaralandı.

ADANA
ACİL SERVİSTE DOKTORUN KOLUNU KIRDILAR
ADANA Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne alkollü olduğu gerekçesiyle getirilen hastanın yakınları, tartıştıkları nöbetçi Dr. Cem Kurt'u döverek kolunu kırdı.

BURSA
MEYVE KURDU İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Bursa’da üretimi bolca yapılan elma, deveci armudu ve ayvada iç kurdu mücadelesi devam ettiği belirtildi. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bitkisel üretim ve bitki sağlığı şube müdürlüğünden yapılan açıklamada elma, deveci armut ve ayvada iç kurdu mücadelesi devam ettiği belirtilerek bazı uyarılarda bulunuldu. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü açıklamasında reçetesiz ilaç kullanılmaması istenirken, “Hasada 15 günden az kalan çeşitlerde ilaçlama yapmayınız!” uyarısı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!