Beşiktaş Divan Başkanı ihraçlar hakkında konuştu

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Divan Başkanı ihraçlar hakkında konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 11:40

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, divan kurulu üyelikleri düşen kişilerle ilgili ve olaya sebep olan tüzük maddesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Tüzük Tadil kongresine katılımın çok az olduğunu hatırlatan ve sadece 42 üyenin oy kullanarak bu günlere gelindiğinin altını çizen Karadeniz; "Çok üzgünüm fakat bunun yanında son derece vicdanen rahatım. Üzgünüm çünkü içlerinde çok sayıda sevdiğim arkadaşlarım var. Vicdanım rahat çünkü tüzük gereği arkadaşlarımız bu haklarını kaybetmiştir" dedi.

10 bin üyenin tüzük tadil kongresine katılma hakları varken, bu maddenin sadece 42 oyla kabul edildiğinin altını çizen Yalçın Karadeniz; "Maalesef uyardım. Eski bir bürokrat olarak başımıza gelecekleri önceden gördüm. Yanlış karar alıyoruz dedim, içlerinde yaşlı arkadaşlarımız var, bir orta yol bulmalıyız dememe rağmen, demokratik yollarla bu madde geçti. Şimdi soruyorum; bu kararı alan 42 kişi kusurlu değil, keyfi davranıp tüzük tadil toplantısına katılmayanlar kusurlu değil, kuralları uygulayan divan kurulu mu kusurlu ? Bunu insafla karşılamak lazım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ DİVAN KURULU'NDA NE OLMUŞTU?
Siyah beyazlı kulübün tüzüğünde yer alan, “Divan Kurulu toplantılarına 3 defa mazeretsiz katılmayanların üyeliği düşer” maddesi nedeniyle çok sayıda Beşiktaşlı hafta sonu yapılan Divan Kurulu Toplantısı sonrasında üyelikten düşmüştü. Üyeliği düşenler arasında Rahmi Koç, Yıldırım Demirören, Serdar Bilgili, Nevzat Demir ve Erdoğan Demirören gibi ağır isimler de vardı.


"KULÜBE KATKILARI OLAN BEŞİKTAŞLILAR İLE NE SORUNUM OLABİLİR ?"
"Benim Divan Başkanı olarak Beşiktaş'ın her sıkıntısında yardımlarını esirgemeyen, sayın Koç, Sayın Demirören, sayın Demir ile ne sorunum olabilir ki ?" diyen Divan Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Yönetim Kurulu Başkanı diyor ki, yapılacak ilk tüzük tadil toplantısında bu hata düzeltilecek diyor, demek ki bir hata var, ama bu bizden kaynaklanmıyor. 42 kişinin kabul oyuyla ve herkesin gözü önünde bu madde tüzüğe eklendi. Bu hata öngörülememiştir. Ancak ne olursa olsun, Başkan hata yapılmııştır, ilk fırsatta bu düzeltilecek diyorsa, ben varım , ilk oy kaldıracak benim. Ancak Divan Kurulu'nun suçluymuş gibi gösterilmesi bizi üzdü, güvendiğimiz dağlara kar yağdı.

Beşiktaş Tüzüğünü uygulamak mı görevini yapmaktır, uygulamamak mı ?

Benim haberim yok denilemez, herkesi gözü jönünde cereyan etti. Arkadaşlarımız böyle bir ortamda bu olaya maruz kalmıştır. Bundan memnunmuyum, tabi ki değilim. Tüzük maddesi diyor ki kendiliğinden düşer. Bunu öngörerek, yaptığımız divan toplantılarında dip not olarak yazmışım, üyelere gönderilen çağrı kağıtlarında lütfen tüzük maddesini dikkate alınız yazıyor. Üst üste 3 kez divan toplantısına katılmayan üyelerin üyelikleri düşer diye uyarıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!