Dinledik, çünkü...

Güncelleme Tarihi:

Dinledik, çünkü...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 09:26

Frankfurter Allgemeine Sonntag gazetesine göre Alman hükümet çevreleri, Türkiye’nindinlenildiğini doğruladı... Hükümet, Türkiye’nin dinlenilmesi doğal... Çünkü Türkiye...

Haberin Devamı

ALMANYA’da pazar günleri yayınlanan Frankfurter Allgemeine Sonntag gazetesinin hükümet çevrelerine dayanarak verdiği habere göre, Türkiye, Çin gibi Alman istihba­ratının uzun süredir ve yoğun dinlediği ana ülkeler listesinde. Alman hükümet çevrelerine göre Türkiye’nin yakından takip edilmesi doğru ve Başbakan Merkel’in “Dostlar arasında dinleme olmaz” sözüne ters değil. Başbakan Merkel, ABD istihbaratının telefonlarını bile dinlediği skandalı üzerine “Dost­lar arasında dinleme olmaz” diye tepki göstermişti.

HER NATO ÜYESİ DEMEDİK

Gazete, hükümet çevrelerinin “Biz dostlar arasında dinleme olmaz tavrının tüm NATO ülkeleri için geçerli olduğunu geçmiş yıllarda hiçbir zaman söylemedik” sözüne yer verdi. Hükümet çevrelerinin Türkiye’nin dinlenmesi gerekçesi şöyle:

Türkiye ABD veya Fransa ve İngiltere gibi Avrupalı part­nerlerle bir değil. Türkiye’de olup bitenler Almanya’nın iç güvenliği açısından doğrudan önem taşıyor. Bu, Almanya’da PKK, aşırı sağ ve aşırı sol Türk örgütlerinin eylemlerinden, uyuşturucu kaçakçılığı ve insan ticaretine kadar uzanıyor. Aynı zamanda Türk hükümeti­nin Almanya’daki Türk dernek­leri ve kuruluşları üzerinden siyasi hedeflerine ulaşmaya çalıştığı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!