Bu Türk hacker Hollywood’a yıldız olur

Güncelleme Tarihi:

Bu Türk hacker Hollywood’a yıldız olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 09:20

Alman haftalık DER Spiegel dergisi pazartesi piyasaya çıkan sayısında bir gecede tüm dünyada 40 milyon dolar soyan ve dünyanın en büyük ikinci hackerı olarak tanınan Ercan Fındıklıoğlu'na iki sayfa ayırdı.

Haberin Devamı

Dergi, olayın Hollywood için bulunmaz bir senaryo olduğunu yazdı. Aralık ayında Frankfurt kentinde lüks otelde yakalanan Fındıklıoğlu cezaevinde Amerika'ya iadesini bekliyor. Frankfurt Yüksek Eyalet Mahkemesi, mahkûmun iadesini onayladı. ABD'ye iade edilmesi durumunda müvekkilinin 250 yıl hapis cezasıyla yargılanacağını söyleyen avukatı Oliver Wallasch, iadeyi durdurmak için Federal Anayasa Mahkemesi'ne acil başvurdu. Almanya'da bu suçların cezasının en fazla 15 yıl olduğuna dikkat çeken avukat, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğini vurguladı.

LÜKS TUTKUNU

RUS kadınları ve pahalı arabalara zaafı bulunan Fındıklıoğlu, Frankfurt’ta 18 yakalandığında üzerinde 14 bin Euro nakit, lüks Hublot saat, binlerce Euro değerinde Vertu cep telefonu vardı. Fındıkoğlu ve ‘sanal çetesinin’ 24 ülkede bir gecede 40 milyon dolar çekmesi, Düsseldorf savcısı Murat Ayılmaz tarafından şimdiye kadar en iyi organize olmuş, en başarılı banka soygunu olarak nitelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!