Maganda ‘ajanları’

Güncelleme Tarihi:

Maganda ‘ajanları’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 00:55

Düğün gibi kutlamalarda açılan ateşe kurban vermemek için ‘sivil polis’ görevlendiren Samsun Emniyeti, bunun meyvesini aldı. Uygulama başlatıldığından beri ‘maganda kurbanı’ olmadı.

Haberin Devamı

SAMSUN'da, düğünler gibi sokaklarda yapılan kutlamalarda tabanca ve tüfekle havaya ateş açılması ve bu yolla can kaybı ya da yaralanmaların önlenmesi amacıyla başlatılan ‘düğün polisi’ uygulaması meyvesini verdi. İl Emniyet Müdür Vekili Emin Reşat, uygulamayla geçen yıl düğünlerde ‘maganda kurşunu’ nedeniyle ölüm ve yaralanma yaşanmadığını belirtti. Uygulama uyarınca, düğün ya da kutlama sahiplerinin polis merkezlerine giderek, sokak veya mahalle bilgisi verdiklerini belirten Emin Reşat, şunları söyledi:

‘MERHABA, POLİSİM’

"Bu bildirimleri dikkate alıp, buralarda polis memuru arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz. Bildirmeyenler konusunda da mıntıka devriye ekiplerimizin verdiği bilgiler doğrultusunda ek görevlendirmeler yapıyoruz. Arkadaşlarımızı sivil görevlendiriyoruz. Polis memurumuz isterse düğün içinde bulunup gözlemleyebilir, takip edebilir. Ya da doğrudan düğün sahibine gidip, ‘Ben sizinle düğüne katılacağım, burada görevliyim' diyebilir. Bunu polis memuru arkadaşımız düğün durumuna göre kendisi takdir ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!