PKK’lı heykeli dikiliyor soruyorum devlet nerede

Güncelleme Tarihi:

PKK’lı heykeli dikiliyor soruyorum devlet nerede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 02:13

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK'nın ilk silahlı saldırısını düzenleyen grubun içinde yer alan ve daha sonra öldürülen Mahsum Korkmaz’ın Diyarbakır'ın Lice ilçesinde heykelinin dikilmesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Antalya’nın Alanya ilçesi Gökbel Yaylası’nda önceki gece başlayan 10'uncu Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali'nin açılışında konuşan Vural, hükümeti eleştirdi. Türkiye topraklarına 950 yıl önce Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya girmesiyle Türk mührünün vurulduğunu belirten Vural, şunları söyledi: “Mühür vuruldu fakat gelin görün ki Diyarbakır’da, 1984’te kurulan ve askerlerimizi şehit eden PKK terör örgütünün heykeli dikiliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelleri indiriliyor, sözleri indiriliyor, PKK paçavralarıyla bir teröristin heykelleri dikiliyor. Soruyorum, devlet nerede? Bu heykel yapılırken nasıl izin veriliyor. 15 Ağustos'ta PKK terör örgütünün kuruluş yıldönümünde Mahsum Korkmaz adında bir teröristin heykeli dikiliyor ve buraya da PKK şehitliği deniliyor.”
VALİLİKTEN SUÇ DUYURUSU
Diyarbakır Valiliği ise söz konusu heykelinin kaldırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Valiliğin yaptığı yazılı açıklama şöyle: “Dikilen heykelle ilgili valiliğimizce suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, konuyla ilgili sorumluluğu olan şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılması için süreç başlatılmıştır.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!