Süre doldu son umut AYM

Güncelleme Tarihi:

Süre doldu son umut AYM
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 02:13

İnfaz ertelemesi dün dolan Arzu Ceylan Oral bebeğiyle bugün cezaevine girebilir. Oral “Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) avukatımı arayıp ayın 18’ine kadar değerlendireceklerini söylemişler. Allah’tan bir mucize bekliyorum. Pazartesi her şey belli olacak” dedi.

Haberin Devamı

TERÖR örgütü üyesi olmak suçundan tutuksuz yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Arzu Ceylan Oral’a (29) bebeği küçük olduğu için tanınan infaz erteleme süresi dün gece yarısı doldu. Son gününü 6 aylık bebeği Zeynep Simay’la Anayasa Mahkemesi’nden gelecek haberi beklemekle geçiren Oral, “Bugün benim son günüm. Son saniyede Anayasa Mahkemesi’nden bir karar çıkmazsa kızımla bu akşam cezaevine gireceğiz” dedi.
Oral, Lübnan Tezkeresi’nin geçmemesi için 2006 yılında Ankara’da düzenlenen savaş karşıtı protesto sırasında gözaltına alınarak tutuklandı. 8 ay hapis yattı. Yargılama sonunda beraat etti. O cezaevindeyken, MLKP terör örgütüne karşı Türkiye çapında yapılan Gaye operasyonu kapsamında ailesiyle kaldığı Antakya’da evde arama yapıldı ancak bir şey bulunamadı. Adana Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında örgüt üyeliğinden dava açıldı. Tutuksuz yargılandı. Bu sırada 2010 yılında eşiyle tanıştı. 2012’nin nisan ayında evlenince Antakya’dan İstanbul’a taşındı. Yargılama sonunda ise 6 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi. Avukatı kararı temyiz etti. 2014’ün Şubat ayında Zeynep Simay isimli bebeği doğdu. Hayatını altüst edecek karar ise 2014 Temmuz ayında Yargıtay’dan geldi. Yargıtay hapis cezasını onamıştı. Oral’ın cezanın infazı olan 4 yıl 8 ay daha hapis yatması gerekiyordu. Bebeği 5 aylık olduğu için cezası 17 Ağustos 2014’e (bebeğin zorunlu süt emme süresi olan 6’ncı ayını doldurana kadar) ertelendi. Evhanımı olan Oral’ın infaz erteleme süresi dün geceyarısı doldu. Yeniden yargılanma için başvurduğu Anayasa Mahkemesi bir sürpriz yapmazsa bugün evinden alınıp cezaevine götürülecek. Oral, Hürriyet’e şunları söyledi:
BEN SUÇ İŞLEMEDİM
“Ben ‘Kadına karşı şiddete hayır’ demek için, Filistin için, Gazze için basın açıklamalarına katıldım. Sanırım tek suçum bu. Ama yine de yargılandım ve ceza aldım. Ben hiçbir suç işlemedim. Anayasa Mahkemesi’ne yaptığım başvurum kabul edilirse yeniden yargılanacağım. Eğer öyle olursa biliyorum ki beraat edeceğim. Çünkü ben hiçbir örgüte üye olmadım. Ev hanımıyım. Eşim bir tekstil firmasında şoförlük yapıyor. Kızıma bakamaz. Kızımın cezaevinde büyümesini istemiyorum. Bunu kabullenemem. O bunu hak etmiyor. Ben hak etmiyorum. Kızımın bensiz de kalmasını istemiyorum. Tam da dişlerinin çıkma zamanı ateşlenecek hasta olacak. Orada ona nasıl bakacağım bilmiyorum. Olay kamuoyunda duyulunca herkes çok ilgilendi.
AVUKATIMI aym’DEN ARADILAR
Geçen hafta CHP milletvekili Melda Onur’la TBMM’de basın açıklaması düzenledik. O gün avukatım Anayasa Mahkemesi’nden aranmış. Başvurumu bulamadıklarını söylemişler. İlerleyen saatlerde bulmuşlar ve yine avukatımı arayıp ayın 18’ine kadar değerlendireceklerini söylemişler. Onlar tarafından aranmamız olumlu bir şey. Kamuoyunda duyulduğu, bilindiği için artık onlar da ilgileniyorlar. Belki bir erteleme olur. Yeniden yargılanmama karar verebilirler. Pazartesi son günüm. Anayasa Mahkemesi’nden bir karar çıkmazsa bebeğimle cezaevine giriyorum. Allah’tan bir mucize bekliyorum. Pazartesi her şey belli olacak.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!